Stichting Kunst en Cultuur bestaat 20 jaar!

De Kleine Kerk aan de Vrouwenstraat is al 20 jaar decor van de schone kunsten.

De Kleine Kerk aan de Vrouwenstraat is al 20 jaar decor van de schone kunsten.

Stichting Kunst en Cultuur Kleine Kerk Steenwijk bestaat vandaag, 17 december, 20 jaar. „We hadden een spetterende aftrap bedacht op 18 december. Helaas gaat dit mooie startmoment van ons jubileumjaar niet door vanwege ‘corona’,” laat Ellen van Dijken weten namens het stichtingsbestuur. „We hopen dat we na de winter ons jubileum alsnog uitbundig te kunnen vieren met concerten en exposities.”

„In die jaren zijn heel wat kunstenaars te gast geweest in de Kleine Kerk om jullie steeds weer te verrassen met al het moois wat ze maken. Kunstenaars uit onze eigen regio en wat zijn dat er veel! Daarnaast hebben we jullie menigmaal getrakteerd op concerten die zo prachtig de akoestiek in het mooie gebouw benutten.”

De eerste jubileumactiviteit wordt nu een concert in de Kleine Kerk met het blaaskwintet BLISS op 5 februari en daarna op 12 maart een huiskamerconcert in Huize De Bult met Duo Fluitekruid.

Zaterdag 23 april is iedereen van harte welkom in de Kleine Kerk bij de opening van de mei-expositie. Deze schilderijenexpositie loopt tot 21 mei.

„Ook in de zomer is er iets te beleven in de Kleine Kerk, maar daarover later,” besluit Van Dijken. „Voor nu zijn we blij dat we al zo lang kunst en cultuur uit de regio mogen laten zien en zijn dankbaar dat we jullie al die jaren hebben kunnen ontmoeten in de Kleine Kerk! We hopen nog vele jaren door te gaan.”