Stichting Senioren Platform Steenwijkerland houdt voorlichting over veiligheid in De Klincke

Er wordt voorlichting gegeven over (beter) beveiligen van de woning. ANP

De Stichting Senioren Platform Steenwijkerland houdt een project over veiligheid. Hierbij aanwezig zijn de politie en de brandweer. Zij geven voorlichting over hoe je veilig kunnen blijven wonen. Dit is vooral voor jezelf van belang, maar ook voor de hele buurt.

Mocht je het zelf niet meer kunnen beveiligen, dan kunnen je kinderen of mantelzorgers kijken wat het beste is voor jouw veiligheid. Zorgmedewerkers zijn natuurlijk van harte welkom, want zij komen bij diverse mensen over de vloer en een kleine controle is zo gebeurd. De brandweer en politie geven advies wat er moet gebeuren voor de veiligheid.

Ook de digitale veiligheid zal aan bod komen, want daar zijn nog steeds grote problemen mee wat betreft het plunderen van uw spaargelden. De criminelen zijn soms slimmer dan wij.

Gratis koffie

De bijeenkomst wordt gehouden in De Klincke, Kerkstraat 16 in Steenwijk op dinsdag 8 november. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en de toegang en de koffie is gratis. „We hopen zoveel mogelijk mensen te ontmoeten, want de winter staat voor de deur en een inbraak is snel gepleegd als er geen deugdelijke sloten en andere voorzorg is genomen”, aldus Joke Smit namens de stichting.

Nieuws

menu