Stichting Touwslagerij Steenwijk ziet het levenslicht. ‘Een touwbaan is straks een aanvulling op toeristisch Steenwijk’

Zes jaar na het ontstaan van de eerste plannen werd op vrijdag 27 januari bij notaris mr. Hans-Willem Heetebrij van het Notarieel in Emmeloord officieel ‘Stichting Touwslagerij Steenwijk’ opgericht. Daarmee is een belangrijke stap gezet in de realisatie van een touwslagerij in Steenwijk.

Van links naar rechts: notaris mr. Hans-Willem Heetebrij van het Notarieel in Emmeloord, algemeen bestuurslid Kobie Storm, secretaris/penningmeester Kor van der Velde en voorzitter Sebastiaan Brand.

Van links naar rechts: notaris mr. Hans-Willem Heetebrij van het Notarieel in Emmeloord, algemeen bestuurslid Kobie Storm, secretaris/penningmeester Kor van der Velde en voorzitter Sebastiaan Brand. Foto: Elisabeth Bijker

Het project is nu op de rails gezet en er kunnen de vervolgstappen worden genomen, zoals locatie, bouwwerkzaamheden, sponsoring en activiteiten. Het bestuur van de kersverse stichting bestaat uit voorzitter Sebastiaan Brand, secretaris/penningmeester Kor van der Velde en algemeen bestuurslid Kobie Storm. Van der Velde is gebiedscoördinator bij de gemeente Steenwijkerland en was meteen enthousiast toen hij over de eerste plannen van de touwbaan hoorde om hierin een bijdrage te leveren. „Ik vind het een geweldig plan dat goed past bij een vestingstad als Steenwijk. Daar past zo’n oud ambacht uitstekend bij.”

Documentaire

Nieuws

menu