StoneCityRun verplaatst van de vrijdagavond naar de zondagmiddag: inschrijven kan nog tot 1 juni

De laatste Stone City Run vond plaats in 2019.

De laatste Stone City Run vond plaats in 2019. archief Sieb van der Laan

De StoneCityRun heeft door corona twee edities over moeten slaan, maar het hardloopevenement staat dit voorjaar weer op de agenda (op zondag 19 juni). Nieuw is dat het evenement is verplaatst van de vrijdagavond naar de zondagmiddag.

De StoneCityRun in en om het centrum van Steenwijk trekt jaarlijks meer dan 1500 deelnemers.

De inschrijvingen voor de StoneCityRun stromen binnen, maar er is nog genoeg ruimte om deel te nemen. Via www.stonecityrun.com kun je je tot uiterlijk 1 juni inschrijven voor dit sportieve en gezellige evenement. Er zijn diverse afstanden waar je aan deel kunt nemen. De kidsmile (tot 8 jaar) en daarnaast de 3, 5 en 10 kilometer run. Vorm je samen collega’s een team namens je bedrijf of organisatie, dan kun je je als groep inschrijven en krijg je leuke voordelen.

Bedrijfsteams

„Vitaliteit van je medewerkers is niet meer weg te denken binnen bedrijven. De StoneCityRun is een fantastisch evenement om medewerkers in beweging te krijgen. Daarom bieden we bedrijven ook leuke voordelen zoals reclameshirts en -uitingen, groepskorting en voor de deelnemers een consumptie op één van de terrassen op het Marktplein”, aldus Martijn Strijker.

Loop je liever niet hard? Loop dan mee met de Walk, een mooie wandeling van 3 kilometer door het centrum van Steenwijk en Park Rams Woerthe.

‘Zo breed mogelijke doelgroep aanspreken’

Waar het evenement altijd op vrijdagavond werd georganiseerd, zal dit nu op zondagmiddag plaatsvinden. Deze switch wordt enthousiast ontvangen. „We willen een zo breed mogelijke doelgroep aanspreken. Jong, oud, geoefend en ongeoefend. Ons evenement is niet alleen een hardloopwedstrijd, maar juist bedoeld om iedereen op een leuke manier in beweging te krijgen, of je nou geoefend loper bent of niet. Onze focus ligt op maatschappelijke betrokkenheid, vitaliteit én sportiviteit”, aldus Feico Wiersma, voorzitter van de stichting Stone City Run die het evenement in nauwe samenwerking met atletiekvereniging Start’78 organiseert.

Vertier op de Markt bij de finish

De Run en Walk starten voor Rabo Theater de Meenthe, waar de lopers worden opgezweept met lekkere muziek en dansoptreden van Steenwijker dansgroepen. Het parcours loopt vanaf daar door het centrum, over de stadswallen, door park Rams Woerthe en met de finish op het Marktplein. Hier wordt iedere deelnemer uiteraard hartelijk verwelkomd. Winnen is niet per se het doel, finishen wel! Het startschot voor de eerste afstanden zal op 19 juni rond de klok van 14.00 uur worden gegeven.

Op het Marktplein is het nodige vertier. De Steenwijker band Lemonade maakt haar opwachting op het podium bij de finish, er zijn Foodstands op de Markt en ook aan de jongste bezoekers wordt gedacht.

Meer informatie: www.stonecityrun.com of @StoneCityRun op Instagram en Facebook.