Straten van de Oostwijken in Steenwijk staan regelmatig blank met rioolwater na een pittige regenbui. Riool wordt in 2023 aangepakt

Het riool in de Oostwijken wordt aangepakt. En dat is bittere noodzaak. „Zeker mensen die langer dan een jaar in deze wijk wonen hebben vast wel gemerkt dat het riool niet in orde is”, vertelt projectleider beheer en onderhoud Edzo Haaijer van de gemeente Steenwijkerland. Hij zegt dat in een brief aan de bewoners van de wijk. De werkzaamheden moeten in 2023 zijn beslag krijgen.

Het riool van de Oostwijken gaat in 2023 op de schop.

Het riool van de Oostwijken gaat in 2023 op de schop. Foto: Wilbert Bijzitter

„Wanneer het hard of lang regent, dan komt het rioolwater in de straten te staan.” Volgens Haaijer heeft dat veel te maken met de verandering van het klimaat. „De kans op veel en langdurige regen wordt hierdoor steeds groter. Als wij niet ingrijpen gaat het riool de komende jaren vaker overstromen. En dat willen we graag voorkomen.” En daarom gaat het riool in 2023 op de schop. „Dat betekent dat er werkzaamheden aankomen in de Oostwijken en daarbij willen we de bewoners graag betrekken.”

Waarom is er overlast?

Nieuws

menu