Strijd om de titels bij Schaakclub Steenwijk bijna beslist

Opperste concentratie bij Dick Teunis (r) en Gerbrand Wijbenga.

Opperste concentratie bij Dick Teunis (r) en Gerbrand Wijbenga. Foto: Aangeleverde foto

Bij Schaakclub Steenwijk nadert de strijd om de titels de ontknoping. Voor de meeste spelers is er nog één partij te gaan, maar duidelijk is al wel dat Peter de Korver de enige is die Auke van Urk nog van zijn 18e clubtitel kan afhouden.

De Korver moet nog twee partijen spelen, een tegen Nickolas Jhirad en tegen Van Urk zelf. Als hij beide partijen wint dan mag hij zich clubkampioen noemen. Deze wedstrijden zijn op 7 en 14 juni.

Afgelopen dinsdag was het Jon Derks die het nog spannend maakte voor Peter de Korver, door hem een halve punt af te snoepen. Jhirad won die dag van Roel Kreulen, waardoor hij nu op een gedeelde tweede plaats staat met Matthijs Kuipers. Auke van Urk is nu nog veilig met 1,5 punt voorsprong. Henk van Dijk bezorgde Meine Wassenaar een nederlaag en heeft nog kans hem in de eindstand te passeren, maar ook Jon Derks maakt aanspraak op die positie.

In de lentecompetitie staat Dick Teunis aan de leiding, ondanks zijn nederlaag tegen Gerben Wijbenga in de voorlaatste ronde. Teunis heeft dinsdag voldoende aan een remise om zijn tweede lentetitel in de wacht te slepen.

Peter van der Zee moest afzeggen voor de wedstrijd waardoor hij zichzelf definitief uitsloot voor zijn tweede lentetitel. Marius Bijkerk moest twee keer afzeggen en zakte weg uit de top. Jan Bijker passeerde hem, na uitschakeling van Bert Dassen. Ook Haijo de Vries moest een paar keer verstek laten gaan.

Nieuweling bij de schaakclub, Xaveer Blok, staat nu op de 3 e plek na winst van Lieuwe Cnossen. Blok heeft nu een kleine voorsprong op Van der Zee en Bijker. Anton Ponne maakte een flitsende start in de lentecompetitie, maar heeft het niet voortzetten. Hij doet, net als de andere schakers, alleen nog mee voor spek en bonen.