Succesvolle project Sociaal Vitaal krijgt vervolg

Walking handbal. Aangeleverde foto

Stichting Steenwijkerland United en Rick Rakké zijn op 3 september gestart met het nieuwe beweegproject Sociaal Vitaal. De pilot was bedoeld voor 55-plus leden van voetbalvereniging d’Olde Veste’54 en hun partners. Wegens het succes krijgt het gratis beweegproject vanaf 12 januari een vervolg voor alle 55-plussers in Steenwijkerland die hun vitaliteit willen vergroten.

Het doel van het project is om 55-plussers samen te laten bewegen en een gezondere leefstijl te creëren. De groep doet aan walking football, walking handbal, fitness, tafeltennis, jeu de boules en een wandeltocht staat op het programma.

Het idee van Sociaal Vitaal komt uit de koker van Rick Rakké uit Steenwijk. Deze student van de opleiding Sportkunde aan de CALO in Zwolle liep vorig schooljaar stage bij de Stichting Steenwijkerland United. „Het viel me op dat de vitaliteit van vijftigplussers afgenomen is”, vertelt Rick.

Dat komt volgens hem omdat sinds de coronacrises meer mensen thuis zijn gaan werken en extra coronakilo’s met zich meedragen. Rick besprak dat met onder meer Elbert Jan Hesse van Steenwijkerland United, dat gastheer is voor het project Sociaal Vitaal. De activiteiten vinden plaats in en rondom de accommodatie d’Olde Veste’54.

Het project Sociaal Vitaal bestaat naast de groepsactiviteiten ook uit individuele vitaliteitstrajecten. Vanuit zijn eigen bedrijf RiVit werkt hij met de deelnemers aan een gezondere levensstijl. Samen wordt een beweegschema opgesteld, geeft Rick een voeding- en ontspanningsadvies en voert een aantal coachingsgesprekken gedurende de tien weken. Samengevat draait het bij Sociaal Vitaal dus om beweging, plezier en sociale contacten.

55-plussers, die goeie voornemens in het nieuwe jaar hebben, kunnen zich aanmelden voor de kick-off van Sociaal Vitaal op 12 januari.

Aanmelden kan via steenwijkerlandunited@gmail.com of telefonisch of via WhatsApp via 06-36485184.

Nieuws

Meest gelezen

menu