Supportersbussen d'Olde Veste'54 vertrekken om 13.15 uur

In ieder geval vijf bussen, waaronder een dubbeldekker.

In ieder geval vijf bussen, waaronder een dubbeldekker. Eigen foto

Mocht het eerste elftal van d’Olde Veste’54 zaterdag de historische stap naar de hoofdklasse zetten dan zal het dezelfde avond rond 20.00 uur in het clubgebouw aan de Parallelweg worden gehuldigd.

Wanneer het team van trainer Dick Krommenhoek bij Vv Groningen de winst pakken dan is het niet meer te achterhalen door de concurrentie. Als zowel d’Olde Veste’54 als haar naaste belager WHC wint dan is het verschil, met nog één wedstrijd te gaan, vijf punten. Olde Veste zal zaterdag ondersteund worden door een grote supportersschare. In ieder geval vijf bussen, waaronder een dubbeldekker, zullen vanaf 13.15 uur het sportpark aan de Parallelweg vertrekken om het eerste team in Groningen te gaan aanmoedigen. Uiteraard is de dresscode blauw/geel.

De opmars van Olde Veste begon in het seizoen 1996/1997 toen het de titel pakte in de vijfde klasse. Een jaar later was het opnieuw raak toen de ploeg, opnieuw onder leiding van trainer Harold Groenewoud, kampioen werd. Na zeven jaar in de derde klasse te hebben gespeeld wist OV in het seizoen 2004/05 de stap te maken naar de tweede klasse. Het verblijf in die klasse duurde korter want na twee seizoen wist men naar de eerste klasse te promoveren. Het werd echter een kortstondig avontuur want na één seizoen degradeerde OV weer. Maar ook het weerzien met die tweede klasse was kortstondig. Trainer Leo Blom lukte om met zijn spelers om de platte kar snel uit de schuur te halen. Na een verblijf van één jaar in de tweede klasse was OV weer terug op het niveau waarop het nu sinds 2012 acteert.