T-shirts met QR-code: Studentenbedrijf SQRL-design maakt ze op bestelling

Drie studenten van de ROC in Emmeloord hebben een eigen onderneming gestart als onderdeel van hun laatste studiejaar. Het zijn Steven Vrolijk uit Blokzijl, Jasper Hoeve uit Sint Jansklooster en Stan Drijfhout uit Emmeloord. Zij doen de opleiding Ondernemer Retail en hebben een concept bedacht waarbij T-shirts bedrukt worden met een QR-code die gescand kan worden met de mobiele telefoon en naar een website leidt of naar muziek op Spotify. Hun studentenbedrijf heet SQRL-design.

De studenten Stan Drijfhout, Steven Vrolijk en Jasper Hoeve, in de T-shirts die hun studentenonderneming SQRL-design maakt.

De studenten Stan Drijfhout, Steven Vrolijk en Jasper Hoeve, in de T-shirts die hun studentenonderneming SQRL-design maakt.

Steven Vrolijk uit Blokzijl is enthousiast over hun bedrijf. „In het laatste jaar is de eindopdracht het opzetten van een eigen onderneming. We hebben onderzoeken gedaan naar mogelijkheden voor producten. Dat was best lastig met corona omdat je vaak niet op school was. Tijdens een brainstormsessie met een docent kwam het idee van een T-shirt met QR-codes.” Het duurde even voordat alles geregeld was rondom hun onderneming. Zo liet het betalingssysteem dat ze nodig hebben voor hun website even op zich wachten, maar dat is nu rond. Vrijdag zijn foto’s gemaakt voor de site die inmiddels live is.

Nieuws

menu