Taart deze week voor Survivalrun 'Veno in the Wetlands'

De taart werd overhandigd aan 'de opvang' van de vrijwilligers van de Survivalrun.

De taart werd overhandigd aan 'de opvang' van de vrijwilligers van de Survivalrun. Foto: Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door De Bakker Steenstra aan de Markt 48 en het Steenwijkerdiep 29 te Steenwijk, gaat deze week naar de vrijwilligers die de afgelopen zaterdag druk zijn geweest met het opbouwen van het parcours van de Survivalrun ‘Veno in the Wetlands’, die op 13 november voor de 19e keer gehouden wordt.


Een kleine 1200 deelnemers gaan zaterdag een parcours van 5 of 8 km afleggen in en rond Vollenhove. Onderweg moeten diverse hindernissen worden genomen, zoals een apenhang, indianenbrug, lianen en een swingover. De 30 hindernissen zijn in vijf zaterdagen gebouwd door enthousiaste vrijwilligers, onder leiding van Roel Smit. Vanwege de extra coronamaatregelen (van vorige week dinsdag) moesten er op het laatste moment nog flink wat aanpassingen worden gedaan. Dankzij de extra inspanningen van de vrijwilligers is het mogelijk de survivalrun gewoon door te laten gaan op 13 november. De taart is dan ook dik verdiend! Afgelopen zaterdag werd de taart uitgereikt en Roel Smit overhandigde de taart officieel aan de eigenaren van de bouwschuur waar de vrijwilligers elke zaterdag aan het werk zijn.

De wedstrijdjeugd van 15 tot 17 jaar (JSR 15-17) bijt zaterdag om 9.30 uur de spits af. Daarna starten een voor een de andere wedstrijdcategorieën van zowel de volwassenen als de jeugd. Om 12.20 uur is de beurt aan de recreanten. De start en de finish van de survivalrun zijn bij de Burght in Vollenhove.

Kidsrun voor groep 5 en 6

Een dag voor de survivalrun mogen leerlingen van groep 5 en 6 al een deel van het parcours afleggen tijdens de Kidsrun. Dit jaar doet het recordaantal kinderen van meer dan 300 leerlingen mee. Zij komen van basisscholen uit Vollenhove, Sint Jansklooster, Marknesse, Steenwijk, Steenwijkerwold, Oldemarkt en Wanneperveen. Het parcours is in en rond het park en gaat ook over de survivalbaan. De leerlingen proberen de hindernissen zoveel mogelijk te doen, maar plezier en lekker bewegen staan voorop.

Extra coronamaatregelen

Afgelopen week kondigde de overheid nieuwe coronamaatregelen aan. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor ‘Veno in the Wetlands’. Dankzij extra inspanningen van de vrijwilligers is het gelukt de organisatie van de run zodanig aan te passen, zodat deze toch kan doorgaan. Een belangrijke wijziging is de verplaatsing van de eindhindernis naar de parkeerplaats van de Burght. Hierdoor is het start- en finishterrein beter af te sluiten in verband met de controle op het coronatoegangsbewijs.

Meer informatie over de coronamaatregelen voor de survivalrun is te vinden op www.survivalrunvollenhove.nl/corona.