Taart deze week voor biljarters

Anne Marie de Ru brengt de taart naar de biljarters.

Anne Marie de Ru brengt de taart naar de biljarters. Foto: Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Bakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28, Dorpsstraat 29 in Vledder en het Piet Soerplein 3 in Havelte, gaat deze week naar de biljartkampioenen van Zonnekamp.

„Hierbij wil ik de biljartclub Zonnekamp te Steenwijk opgeven voor de Taart van de Week,” zegt Anne Marie de Ru. „De biljarters zijn dit jaar kampioen van de regio’s geworden. Voor al deze overwinningen, verdienen zij zeker de Taart van de Week: een topprestatie!”

De biljartclub speelt elke woensdagmiddag tussen 13.00 en ongeveer 16.00 uur in de biljartzaal van Zonnekamp. Afgelopen woensdagmiddag 18 mei was de laatste keer van dit seizoen. Anne Marie wilde het team verrassen en kwam daarom speciaal naar Zonnekamp. Volgens voorzitter Dijksma bestaat de biljartgroep van Zonnekamp uit 14 personen, maar niet iedereen is altijd aanwezig. Ook afgelopen woensdag ontbrak een aantal. Elke woensdagmiddag spelen de leden onderling. Bij een competitie spelen 8 mensen. Er zijn 2 afdelingen, te weten: BC1 en BC2. De finale wordt altijd tussen deze 2 afdelingen gespeeld en de winnaar daarvan is de regiokampioen.