Taart deze week voor de biljarters van Oldewold

Sieb 13 10 21 de biljarters van Steenwijkerwold met de taart in de Hoogthij Foto: FOTO:SIEB VAN DER LAAN

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door De Bakker Steenstra aan de Markt 48 en het Steenwijkerdiep 29 te Steenwijk, gaat deze week naar de biljarters van Oldewold.

De taart was voor de biljarters een hele verrassing. Een tijdje geleden had de heer Major naar de redactie gemaild met het verzoek om de Taart van de Week voor de biljarters. Dit om hen een hart onder de riem te steken na een lange periode ‘van wel lid zijn van de biljartvereniging, maar niet kunnen spelen.’ Helaas kon de heer Major er zelf niet bij zijn, want hij ligt met een ernstige ziekte in het ziekenhuis, maar de biljarters zijn hem zeer dankbaar en wensen hem sterkte.

Vier keer per week komen de dame en heer van biljartclub “Oldewold” in Steenwijkerwold in actie. „Gelukkig mochten we na anderhalf jaar weer in augustus van start gaan,” vertelt voorzitter Gerrit Dedden. „Want onze club, bestaande uit een kleine 50 leden, heeft veel oude leden en voor velen, vooral voor de mensen die alleen zijn, was het een hele lange, eenzame winter. Onze leden komen overal vandaan en het oudste lid is 94 jaar. De biljartclub is 45 jaar geleden in Oldewold begonnen en is in 2010 verhuisd naar Hoogthij. Daar hebben we een grote ruimte tot onze beschikking en daar is ook alles dik voor elkaar. De vrijwilligers zorgen voor ons kopje koffie en we vermaken ons prima. Er is ook een grote klaverjasclub op dinsdagavond.

De biljartclub beschikt in Hoogthij over 4 biljarttafels. „Op maandagmiddag wordt er een interne competitie gespeeld. Met 3 teams van 10 personen wordt er in de regio competitie gespeeld. Op dinsdagmiddag en woensdag- en middag spelen we libre op vrijdag van binnenkomst. Daarnaast spelen we in de regionale competitie met Kuinre, Wanneperveen, Giethoorn en Blokzijl. Het ledenbestand van de biljartclub veroudert echter wel, dus nieuwe leden, vooral dames, zijn van harte welkom. Je hoeft hiervoor niet in Steenwijkerwold te wonen of zo, we hebben ook wel leden uit Steenwijk, Oldemarkt en Wolvega.” Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij Gerrit Dedden, tel. 0521 588 590 of per e-mail gjdedden@ziggo.nl

Nieuws

menu