Taart van de Week voor Buurtvereniging Zuidveen

Taart van de Week voor buurtvereniging Zuidveen. Foto: Foto Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Bakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28, Dorpsstraat 29 in Vledder en het Piet Soerplein 3 in Havelte, gaat deze week naar het bestuur en de vrijwilligers van de buurtvereniging Zuidveen.

Er gaat een frisse wind door het bestuur van Buurtvereniging Zuidveen. Nieuwe secretaris Herma Dijkstra en penningmeester Magriet Logtmeijer zijn gekozen door de leden om plaats te nemen in het bestuur. Sinds 2018 is Roel Veen bestuurslid en na de recente bestuurswissel vervult hij de voorzittersrol. Hennie Westerbeek blijft algemeen bestuurslid.

„Het gezelschap in ons bestuur is gemêleerd , aldus Magriet Logtmeijer. „Wij vinden het belangrijk dat er activiteiten zijn voor jong en oud. Het is daarom fijn dat het bestuur bestaat uit verschillende leeftijden en gezinssamenstellingen. Wij willen graag de buurt weer samenbrengen met leuke activiteiten maar ook andere dorpsbelangen. Inbreng van onze buurtgenoten wordt zeer gewaardeerd. Want samen maken we Zuidveen nog mooier, leuker en veiliger.’’

Jubileum

Roel vult hierbij aan dat het volgend jaar ook een bijzonder jaar is. „Want dan bestaat de buurtvereniging 50 jaar! Dat is een mooie gelegenheid voor de Zuudvenigers om elkaar buitenshuis te ontmoeten.” Volgens Herma zijn alle bestuursleden nauw betrokken met Zuidveen. „Toen ik jong was ging ik in Zuidveen naar school. In die jaren zijn wij ook lid geweest van de buurtvereniging, daar heb een hele leuke tijd gehad en ik kijk er naar uit om de buurt weer samen te brengen.”

Voor de meesten in Zuidveen zal Hennie Westerbeek geen onbekend gezicht zijn. Na jaren in Onna gewoond te hebben is zij samen met haar man verhuisd naar Zuidveen en sinds 2019 zet zij zich in voor de buurtvereniging. Voor alle hand en spandiensten kan het bestuur rekenen op Hennie. De aller nieuwste aanwinst van de vereniging is Remco van Knippenberg. Hij woont sinds 2019 in Zuidveen en is een enorme muziekliefhebber, zo draait hij graag een plaatje als DJ. „Een party staat zeker op de planning!’’, aldus Remco.

Sint Maarten

De eerstvolgende activiteit georganiseerd door het nieuwe bestuur is Sint Maarten. Op 11 november om 18.30 uur gaat de vereniging gezamenlijk met alle kinderen langs de deuren om uit volle borst liedjes te zingen. Wil je ook meedoen? Stuur een mail naar info@buurtverenigingzuidveen.nl

Nieuws

menu