Taart van de Week voor Cesar Gonzales

De leerlingen van Cesar verrasten hem met taart en bloemen. Foto: Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Bakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28, Dorpsstraat 29 in Vledder en het Piet Soerplein 3 in Havelte, gaat deze week naar Cesar Gonzales.

„Graag zou ik namens de leden van Tai Chi Chuan Steenwijk ‘Yong Sheng’ onze docent Cesar Gonzalez opgeven voor de Taart van de Week,” zegt Marijke Bijzitter. „Wij willen onze waardering uitspreken voor de toegankelijke lessen (financieel, inhoudelijk, sociaal). Hij doet dit naast z’n gewone werkweek (eerst automonteur, nu bij dienst justitiële inrichting Veenhuizen). Cesar staat altijd voor ons klaar en heeft eeuwig geduld en een goed woord voor ons. Kunnen jullie een keer langs komen tijdens de training en hem verrassen?”

De leden trainen elke woensdagavond van 19.30 tot 20.30 uur in de gymzaal van School B aan de Meester Zigher ter Steghestraat in Steenwijk. „Tai Chi, Tai Chi Chuan of Taijiquan is een vechtkunst, gezondheidsoefening en een weg tot levenskunst,’ aldus Cesar. „Taijiquan is afkomstig van China en kent een geschiedenis die duizenden jaren terug gaat. Tijdens de lessen worden langzaam vloeiende, harmonische bewegingen gemaakt, gericht op het verruimen van het innerlijk bewustzijn. Taijiquan wordt dan ook voornamelijk beoefend voor de gezondheid en ontspanning. Het heeft een positieve uitwerking op ons hele lichaam en geest. Dat is ook één van de redenen waarom Taijiquan zo goed is voor mensen die lijden onder stress of veel spanningen. De oefeningen van Taijiquan zijn zo samengesteld dat ze de levenskracht Qi (Chi, Ki) aansporen door het lichaam te stromen en zo blokkeringen in de meridianen tegen te gaan of te verwijderen. Wanneer de Qi kracht goed door het lichaam stroomt worden veel ziekten voorkomen en voelt men zich ontspannener, vrolijker en krachtiger.” Zijn leerlingen voelen dit ook zo en zijn hem er heel erg dankbaar voor. Cesar werd tijdens de les van 13 april dan ook in het zonnetje gezet met bloemen en natuurlijk de Taart van de Week.

Nieuws

menu