Taart van de Week voor Filmhuis Oldemarkt

Ankie, Liesbeth en Nanke nemen ook namens Susanne de taart in ontvangst.

Ankie, Liesbeth en Nanke nemen ook namens Susanne de taart in ontvangst. Foto: FOTO:SIEB VAN DER LAAN

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door De Bakker Steenstra aan de Markt 48 en het Steenwijkerdiep 29 te Steenwijk, gaat deze week naar de vrijwilligers van het Filmhuis Oldemarkt.

„Zo’n 20 maanden geleden ben ik begonnen met het maken van een documentaire over de oorlogsjaren in en om Oldemarkt,” vertelt Robert Punter uit Oldemarkt. „Vorig jaar was het 75 jaar geleden dat Nederland, en dus ook Oldemarkt, bevrijd is. Voor deze documentaire heb ik vier Oldemarkters geïnterviewd die de oorlog aan de lijve nog hebben meegemaakt. Dit zijn Joop Hartwig (93), Jantje Brouwer (91), Tjitske van Eijck (90) en Coba Winters (81). Met extra informatie en beeldmateriaal is dit een 72 minuten durende film geworden.

Op 4 juli 2021 was de première voor genodigden, maar nu 5 voorstellingen met een uitverkochte zaal is afgelopen zondagmiddag de documentaire voor het laatst gedraaid tijdens een extra voorstelling. „De vrijwilligers van het filmhuis hebben het erg druk mee gehad kaartverkoop, website, Facebook, inrichten van de zaal, koffie en thee noem maar op, en dit allemaal in hun vrije tijd. Ik vind dat ze hiervoor wel de Taart van de Week verdiend.” Afgelopen zondag werd dan ook de taart uitgereikt aan de vrijwilligers Susanne Gabrieël (zij ontbreekt wegens vakantie op de foto), Ankie Szlapka, Liesbeth Duyf en Nanke van der Meulen.