Taart van de Week voor Filosofisch Café

De Taart van de Week is ditmaal voor de bestuursleden van het Filosofisch Café Steenwijkerland. Foto Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Bakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28, Dorpsstraat 29 in Vledder en het Piet Soerplein 3 in Havelte, gaat deze keer naar de bestuursleden van het Filosofisch Café Steenwijkerland.

„Wat leuk dat wij hiermee beloond worden voor onze inspanningen,” aldus een verraste voorzitter Wilma van der Linden. „Een aantal jaren geleden hebben we het Filosofisch Café opgericht en het is leuk om te merken dat het in een behoefte voorziet. Toen we begonnen werd er gezegd dat er in Steenwijkerland niet zoveel behoefte aan zou zijn, maar niets is minder waar. We hebben nu het vierde seizoen achter de rug en het blijkt dat er best veel Steenwijkerlanders zijn die graag nadenken hoe je zaken in een groter perspectief kunt zetten en dat gaat over de meest uiteenlopende onderwerpen. We vragen ook altijd aan onze sprekers om een link te leggen met de actualiteit. Zo ging het de afgelopen keer over complottheorieën. Want filosofie hoeft niet oud en stoffig te zijn.”

„Onze caféavonden in De Meenthe worden altijd heel goed bezocht, met zo’n 100 mensen. We zijn ook heel blij met de goede samenwerking met De Meenthe. Ze zorgen voor de kaartverkoop en ook altijd is de ontvangst allerhartelijkst. Maar we doen veel meer dan alleen de zes Café-avonden. We organiseren ook cursussen en gesprekskringen. Over twee weken begint er weer een nieuwe cursus. En we zijn alweer bezig met de invulling van het nieuwe seizoen. Het laatste Filosofisch Café is op 29 maart met de bekende filosoof en hoogleraar Sybe Schaap. Hij zal het hebben over vertrouwen in de rechtsstaat en de waardering van het burgerschap.”

Naast Wilma bestaat het bestuur van het Filosofisch Café uit secretaris Marten van Buren, penningmeester Baukje van Hes en Anja Lok en Mieke Banike doen de acquisitie, zoals het regelen van de sprekers.

Nieuws

menu