Taart van de Week voor Galerie de Vermaning

Voor: Ria van der Heide, Klaas Prins en Jolanda Molenaar, achter: Albert de Vries, Annelies Klinefelter en Peter Stechwey. Foto: Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Banketbakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28 te Steenwijk, het Piet Soerplein 3 te Havelte en de Dorpsstraat 29 te Vledder, gaat deze week naar de kunstcommissie van de Doopsgezinde gemeente De Vermaning aan de Onnastraat 10, die elk jaar tijdens de Vestingwoensdagen in De Vermaning omdopen tot Galerie Vermaning met een kunstexpositie.

De expositie die dit zomer tijdens de Vestingfeesten en Kopje Cultuur te zien is heet ‘De wereld door de ogen van de kunstenaar’ en is een expositie van een tiental kunstenaars die aangesloten zijn bij de Kunstkring Steenwijkerland. Elke woensdag is een van de tien kunstenaars zelf in De Vermaning aanwezig om uitleg te geven over zijn of haar werk, en ook is hij of zij zelf aan het werk. Deelnemers aan de expositie zijn Marijke Traast, Peter Stechwey, Karin Kers, Danielle Broekhuizen, Rietje Veltkamp, Marcia Timmermans, Geo Hultink, Mimi Sistermans, Margo van der Molen, en John Lubbers. „In deze volgorde geven ze elk op eigen wijze cachet aan deze woensdag,” vertelt Klaas Prins van Galerie De Vermaning. „Vorige week was Marijke Traast aanwezig en afgelopen woensdag Peter Stechwey. Komende woensdag ontvangen we Karin Kers.”

De organisatie van Galerie De Vermaning bestaat naast Klaas Prins uit Jan Piet van den Berg (voorzitter), Annelies Klinefelter, Jolanda Molenaar en Ria van der Heide en Albert de Vries zorgt voor de muziek op orgel en piano. „We organiseren al zo’n 30 jaar exposities in De Vermaning,” vertelt Annelies Klinefelter. „En dat is erg leuk om te doen. Vroeger stonden er nog kraampjes in de Onnastraat en hadden we enorm veel aanloop. Nu is dat iets minder, maar we hebben afgelopen woensdag toch nog 60 bezoekers mogen ontvangen. Dit is ook een erg mooie expositie. Echt, we nodigen iedereen van harte uit om te komen kijken. De expositie is ook te zien tijdens Kopje Cultuur.”

Naast het organiseren van de exposities zorgt de commissie ook in het Mennocafé in De Vermaning voor koffie, thee en frisdrank voor de bezoekers.

Nieuws

menu