Taart van de Week voor Hengelsportvereniging Steenwijk

Sieb 18 9 21 taart voor H S V steenwijk

Sieb 18 9 21 taart voor H S V steenwijk Foto: FOTO:SIEB VAN DER LAAN

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door De Bakker Steenstra aan de Markt 48 en het Steenwijkerdiep 29 te Steenwijk, gaat deze week naar het bestuur en vrijwilligers van de Hengelsportvereniging Steenwijk.

„Regelmatig zijn we bezig met mensen te laten vissen,” vertelt voorzitter Paul de Ram van HSV Steenwijk. „Want vissen is leuk, voor jong en oud. We hebben een heel team vrijwilligers en eigen viscoaches die daarbij helpen en ook hebben we onze eigen vismeester, Jos Mol, die les geeft op scholen om ook de jeugd te stimuleren om met vissen bezig te zijn. De vismeester is hiervoor speciaal opgeleid door de Sportvisserij Nederland. Zo’n les van de vismeester bestaat uit een theoretische les op school en ‘s middags lekker het geleerde in de praktijk brengen tijdens een middagje vissen. De theorieles bevat onder meer ‘De wereld onder water’, welke vissen er in het water te vinden zijn, hoe je moet vissen, wat er goed is aan het water en wat niet goed is, maar ook bijvoorbeeld dat je om het milieu moet denken en rommel opruimen. Afgelopen zomer hebben verschillende kinderen meegedaan met de Viskaravaan en dat was erg leuk. Verder is een vismiddag ook leuk voor bijvoorbeeld mensen in een zorgtehuis of dagbesteding. Wij zorgen voor alles: wij hebben alle materiaal, we zorgen voor de benodigde visvergunning voor die middag en natuurlijk voor begeleiding. Zo’n vismiddag of visles kost niets. We doen het gewoon graag.” Deze week gaan de vrijwilligers op pad met mensen vanuit Dagbesteding De Variant uit Steenwijk.

Scholen en organisaties die ook een visactiviteit willen organiseren zijn welkom. Aanmelden kan bij de secretaris Rein Berger via de website www.hengelsportverenigingsteenwijk.nl of via het e-mailadres hsvsteenwijk@hotmail.nl