Taart van de Week voor Vestingfeesten

Voor: Tineke Knorren, Sander Fortunati (met taart) en Rob van Meel. Achter: Jan de Vries, Arnold Struik, Han Evers en Gert Piest (Chris Oost ontbreekt op de foto).

Voor: Tineke Knorren, Sander Fortunati (met taart) en Rob van Meel. Achter: Jan de Vries, Arnold Struik, Han Evers en Gert Piest (Chris Oost ontbreekt op de foto). Foto: Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Banketbakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28 in Steenwijk, het Piet Soerplein 3 in Havelte en de Dorpsstraat 29 in Vledder, gaat deze week naar de Werkgroep Evenementen van Steenwijk Vestingstad, die ervoor hebben gezorgd dat er de komende woensdagen toch (kleinschalige) Vestingfeesten mogelijk zijn in de Steenwijker binnenstad.

Het kanongebulder vormde afgelopen zaterdag het startsein van een leuke ochtend Steenwijks Ontzet en het startsein voor de zomerfeesten. ‘s Middags veranderde de Markt in Steenwijk in een zonnige hippiemarkt, met als thema ‘Ibiza’. Ook de ondernemers zijn blij dat er weer wat levendigheid in de stad is. Voor de invulling van de Vestingfeesten, elke woensdag in de zomervakantie, gaat de werkgroep, bestaande uit Gert Piest, Sander Fortunati, Chris Oost, Han Evers, Arnold Struik, Jan de Vries, Rob van Meel en Tineke Knorren, wekelijks kijken wat er mogelijk is. Het is mooi dat ondanks dat corona nog niet is verdwenen, zij toch iets leuks hebben weten te organiseren op de anders zo levendige Vestingfeesten in de zomervakantie.

In het centrum van Steenwijk was het afgelopen zaterdag zowel overdag als ’s avonds gezellig druk en hopelijk gaat het de komende woensdagen ook gezellig worden, met muziek door de winkelstraten en langs de terrassen en elke week een ander thema. Morgen is het thema Circus, 21 juli een Oosterse markt, 28 juli Kunst & Folklore, 4 augustus het Foodtruckfestival en 11 augustus Fun For Kids.