Taart van de Week voor ZeroZero

Achter: Kathleen, Petra en Joyce. Voor: Jannie en Jenneke. Foto: Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door De Bakker Steenstra aan de Markt 48 en het Steenwijkerdiep 29 te Steenwijk gaat deze week naar de vrijwilligsters van Kledingbank Boutique ZeroZero.

„Ik ben superblij met mijn vrijwilligsters, Joyce, Jannie, Jenneke en Petra,” zegt eigenares Kathleen Walvoort. „Mensen denken vaak dat het alleen maar gezelligheid en koffiedrinken is, maar niets is minder waar. Het is gewoon keihard werken. Dagelijks worden er kleding en spullen gebracht die uitgezocht moeten worden, de winkel is bijna elke dag open (behalve op donderdag en zondag) en moet bemenst worden: dus het werk blijft steeds maar doorgaan. Deze taart is dan ook dik verdiend voor de dames.”

Want de doorloop is snel. „Er wordt veel kleding opgehaald, maar ook ingebracht. Afgelopen week stonden Annie en Annie op de stoep: het tweede team vrijwilligers van de winkel Tutola & Kerels uit Vollenhove die een week lang de winkel hadden gerund voor een goed doel. Het doel van Annie en Annie uit Peize was onze kledingbank en zij hadden in een week tijd enorm veel kleding opgehaald. Fantastisch!”


Momenteel loopt de kinderschoenenactie om alle kinderen van de kledingbank twee paar nieuwe schoenen te geven. „Inmiddels hebben we al bijna 1000 euro opgehaald,” vertelt Kathleen. „En dat is al prachtig, in één week tijd, maar er moet nog 3000 euro bij.”

Via de website boutique zero-zero.nl en de FaceBookpagina Boutique ZeroZero kan er rechtstreeks geld gedoneerd worden. Ook staat er in de winkel een grote donatiepot en kan er geld worden overgemaakt naar het bankrekeningnummer: NL10INGB0008745845, zet in de omschrijving erbij dat het voor de kinderschoenenactie is. De inzamelactie loopt tot en met 10 maart 2022.

Nieuws

Meest gelezen

menu