Taart van de Week voor Zonnebloem Steenwijk

Bestuursleden Janny de Vries, Joke van der Heide, Gert Veld en Linda Wibbelink zijn blij verrast met de taart.

Bestuursleden Janny de Vries, Joke van der Heide, Gert Veld en Linda Wibbelink zijn blij verrast met de taart. Foto: Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Bakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28, Dorpsstraat 29 in Vledder en het Piet Soerplein 3 in Havelte, gaat deze week naar het bestuur en de vrijwilligers van de Zonnebloem Steenwijk.

De 88-jarige mevrouw Van Dalen belde met de redactie om het bestuur en de vrijwilligers van de Zonnebloem Steenwijk te nomineren voor de Taart van de Week. „Ik ben 88 jaar en kan zelf niet zoveel meer doen. Helaas kan ik ook de vrijwilligers van de Zonnebloem niet meer meehelpen, maar zij brengen regelmatig een attentie langs. Bij mij komt altijd Riet Haagen. Verder maken we regelmatig uitstapjes en worden we dan in de watten gelegd. Zij doen echt zo veel voor ons.”

Secretaris Janny de Vries van de Zonnebloem Steenwijk reageert blij verrast. „Wat superaardig van mevrouw Van Dalen! Het is lastig om al onze 30 vrijwilligers bij elkaar te krijgen. Daarom namen voorzitter Joke van der Heide, penningmeester Linda Wibbelink, secretaris en coördinator bezoekwerk en activiteiten Janny de Vries en algemeen bestuurslid Gert Veld tijdens hun bestuursvergadering de taart in ontvangst.

De Zonnebloem Steenwijk heeft meer dan 140 ingeschreven gasten. Al jarenlang bezoeken vrijwilligers van De Zonnebloem afdeling Steenwijk met liefde en toewijding de aangemelde gehandicapte, chronisch zieke of eenzame medemens. Per kalenderjaar worden een 12-tal activiteiten georganiseerd zoals; een winterbuffet, een Paaslunch, koffiemiddagen met bijvoorbeeld een bingo, bloemschikken en/of optredens. Een bus- of bootreisje. Bij al onze activiteiten wordt voor een goede begeleiding gezorgd. Alle gasten ontvangen voor alle activiteiten een uitnodiging. Wie geïnteresseerd is in het werk van de Zonnebloem Steenwijk kan contact opnemen met Janny de Vries, tel. 0521 515394 of 06 23235094.