Taart van de Week voor begeleiders dagopvang Variant

Helena Brandsma (links) reikt de taart uit aan begeleiders Anja Mansier, Eddy Otten en Yvonne Luitjes van de dagopvang van De Variant Steenwijk. Foto Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Bakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28, Dorpsstraat 29 in Vledder en het Piet Soerplein 3 in Havelte, gaat deze week naar de begeleiders van Dagopvang De Variant in Steenwijk.

„Ik wil graag de Taart van de Week aanvragen voor de dagbesteding De Variant in Steenwijk,” schrijft Helena Brandsma. „Ik heb zelf Niet Aangeboren Hersenletsel opgelopen direct na mijn geboorte door een hartstilstand en heb het overleefd, maar ik ben echt door het oog van de naald gekropen. De meeste mensen die naar de dagbesteding komen hebben een normaal leven gehad en dan van het een op andere moment kun je niks meer. Dat lijkt mij echt frustrerend! Over dát stukje kan ik niet meepraten dus, maar ik loop net als iedereen die deelnemer is, tegen dingen aan.”

„Soms heb ik ook ruzie met mijzelf. De begeleiders en vrijwilligers zijn kundig genoeg om daar goed mee om te gaan. Iedereen gaat er anders mee om en dat mag! Als ik bijvoorbeeld geen puf heb om wat te doen daar, dan hoeft het niet, maar je bent dan gewoon aanwezig. Nog nooit heb ik me ergens zo thuis gevoeld als daar. Ik ben enorm gegroeid. Je mag zijn wie je bent en hoe jij je voelt. Je mag fouten maken en vallen en opstaan. Niemand zal je raar aankijken. Sommige deelnemers reiken je zelfs de hand toe als je valt en weer op wilt staan. Andere blijven eventjes liggen en staan dan zelf weer op. Zonder de dagbesteding had ik nooit kunnen leren hoe het is om fouten te mogen maken, om te ontdekken dat ik meer kan dan dat ik denk. Natuurlijk, ik moet het zelf doen, maar als zij er niet waren geweest, dan was ik er misschien ook niet meer geweest.”

„Een taart is maar een schijntje om uit te drukken hoe dankbaar ik ben dat ik daar elke dinsdag en donderdag mag komen. Echt geweldig vind ik het. Door de taart te geven wil ik mijn dank uitdrukken aan wat zij voor mij betekenen (en ik weet veel andere deelnemers met mij).”

Nieuws

menu