Taart van de Week voor cultuurgroep Kleine Kerk

Peet Kruger, Eeke Veen, Lia Hekman, Ellen van Dijken en Arien Bekker nemen de taart in ontvangst. Foto: Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door De Bakker Steenstra aan de Markt 48 en het Steenwijkerdiep 29 in Steenwijk, gaat deze week naar de organisatie van Kunst & Cultuur in de Kleine Kerk in Steenwijk.

De mensen van de Stichting Kunst & Cultuur Kleine Kerk Steenwijk zorgen er voor dat er jaarlijks een aantal keren wisselende exposities en concerten plaatsvinden in het sfeervolle kerkje aan de Vrouwenstraat. Deze zomervakantie is dat de expositie De Ruimte; nog te zien tot en met woensdag 18 augustus. De Ruimte biedt ruimte aan werken van Annewil Jansen, Geeske Bangma en Marijke Braad. Annewil Jansen verbeeldt in haar werk kwetsbaarheid, leven en verval. Geeske Bangma laat zich inspireren door de veranderingen in de natuur en gebruikt daarvoor textiele technieken. Marijke Braad schildert de natuur meer realistisch en heeft oog voor het detail. Drie kunstenaars met een totaal verschillende weergave van De Ruimte.

Vanaf 2 september is er weer een nieuwe expositie in de Kleine Kerk, de expositie Perspectief. Dit is een foto-expositie met werken van Ina Vrinssen, Jolanda Vermaire en Sonnie Lie. De expositie Perspectief wordt vrijdagavond 27 augustus om 19.30 uur officieel geopend door Nico van der Klugt, fotograaf en voorzitter van de Commissie Beeldende Kunst is de officiële opening van Perspectief om 19.30 uur door De nieuwe foto-expositie is vanaf donderdag 2 september te zien tot en met 25 september; elke donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur, op vrijdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur en op zaterdag is de Kleine Kerk geopend van 10.30 tot 16.00 uur.

De bestuursleden en gastvrouwen van Kunst & Cultuur Kleine Kerk Steenwijk zijn Heleen de Vries, Eeke Veen, Janny Been, Trudie Prins, Peet Kruger, Eeke Veen, Lia Hekman, Ellen van Dijken en Arien Bekker. Een aantal van hen nam aangenaam verrast afgelopen woensdag de Taart van de Week in ontvangst.

Nieuws

menu