Taart van de Week voor de Avondvierdaagse

Voorzitter Albert Gaal is trots op zijn vrijwilligers. Foto Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Bakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28, Dorpsstraat 29 in Vledder en het Piet Soerplein 3 in Havelte, gaat deze week naar de vrijwilligers van de Avondvierdaagse Steenwijk.

De vrijwilligers van de Avondvierdaagse Steenwijk hebben begin oktober de eerste vergadering alweer gehouden en op die avond heeft ook een evaluatie plaatsgevonden van het afgelopen zomerse evenement. Daar doen jaarlijks tussen de 4.000 en 5.000 wandelaars aan mee.

Ook voor komend jaar wordt er weer gewerkt aan mooie gevarieerde routes en muzikale omlijsting. Voorzitter van het comité Albert Gaal is trots op de vrijwilligers. „We hebben er nog nooit zoveel gehad als afgelopen editie. Ook 27 leerlingen van RSG en Eekeringe in de vorm van maatschappelijke stage. Vier vinden het zo leuk dat ze volgend jaar terugkomen,” klinkt het enthousiast. „Het regelen van muziekkorpsen wordt wel steeds lastiger,” zo ervaart Gaal. „Dat komt door vergrijzing, waardoor korpsen niet meer, minder of alleen zittend optreden. Dat probleem speelt vooral hier in de regio.” Ook het aantal wandelaars loopt wat terug. „Scholen worden kleiner en sportverenigingen, vooral voetbalclubs, laten het de laatste jaren afweten. Dat kan en moet volgend jaar beter.”

Aan de editie van dit jaar deden 4371 wandelaars mee. De 68e editie is van 5 tot en met 8 juni 2023.

Nieuws

menu