Taart van de Week voor de Scutterie van Sint Clemens

Gert Strijker en Hetty Hilbink bij de taart. Helemaal rechts Johan van den Kornput, alias Sierd Tilma. Foto: Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Banketbakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28 te Steenwijk, het Piet Soerplein 3 te Havelte en de Dorpsstraat 29 te Vledder, gaat deze week naar de Scutterie van de Sint Clemens.

De twee jaar geleden opgerichte Scutterie is niet alleen betrokken bij Steenwijks Ontzet, maar zorgt de komende woensdagen steeds om 11.00 uur voor het officiële startsein van de (kleinschalige) Vestingfeesten. Onder leiding van stadsgids Sierd Tilma, die voor de Scutterie als commandant in de huid van Johan van den Kornput kruipt, wordt elke woensdag om 11.00 uur de vlag op de Markt gehesen. „Onlangs hebben we van de LPLG landelijke goedkeuring gekregen,” vertelt Gert Strijker. „Dat betekent dat we ook wapens mogen gebruiken. We beginnen met een musket en we hopen in 2022 een replica van het kanon te kunnen aanschaffen.” De Scutterie komt woensdag 25 augustus meer uitgebreid in actie tijdens het ‘Ontzet’(tend) Feest, met een 16e eeuwse markt. Een dag die in het kader staat van Steenwijks Ontzet.

De Scutterie van de Sint Clemens bestaat momenteel uit 10 personen. Dat kan het beste wat meer zijn en daarom is de Scutterie nog op zoek naar dappere mannen/vrouwen om de rangen te versterken en de Spanjaard buiten de poort te houden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Gert Strijker via 0521-512336 van een persoonlijk bericht via de FaceBookpagina van de Scutterie van de Sint Clemens.

Nieuws

Meest gelezen

menu