Taart van de Week voor de Soroptimisten

De dames zijn dit zomer gestart met verschillende uitdagingen waarbij het getal 100 centraal staat.

De dames zijn dit zomer gestart met verschillende uitdagingen waarbij het getal 100 centraal staat. Foto: Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Banketbakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28 te Steenwijk, het Piet Soerplein 3 te Havelte en de Dorpsstraat 29 te Vledder, gaat deze week naar de dames van de jubilerende Soroptimistenclub De Kop van Overijssel.

De dames van de Soroptimistenclub De Kop van Overijssel zijn deze zomer gestart met een grootscheepse ‘beweeg’ challenge, waarin het getal 100 centraal staat. Meedoen t is mogelijk doorje eigen challenge voor een goed doel te starten. Soroptimistenclub De Kop van Overijssel van Overijssel is onderdeel van de wereldwijde netwerkorganisatie Soroptimist International (SI) die dit jaar haar 100-jarig bestaan viert. Met 72.000 leden in 120 landen, waarvan 3.200 in Nederland in 100 regionale clubs, zetten de Soroptimisten ( Sorores = de zusters) hun kennis en vaardigheden al 100 jaar in om wereldwijd de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren..

Om het 100-jarig bestaan extra luister bij te zetten heeft club De kop van Overijssel het afgelopen half jaar via verschillende acties aandacht besteed aan het 100-jarig bestaan van het Soroptimisme. Zo zijn er 100 kaarten naar het personeel en bewoners van Nijestede verstuurd, koeken uitgedeeld aan hulpverleners van diverse zorglocaties, 100 kadootjes uitgedeeld aan vrijwilligers van de Kringloopwinkel Steenwijk en zijn er 100 bloemzaad bollen gemaakt en verkocht.

Nu de COVID maatregelen versoepeld zijn, is de club De kop van Overijssel op 1 juli een ‘beweeg’ challenge gestart: #Soropkop, waarin eveneens het getal 100 centraal staat. Alle dames van de club gaan tijdens de challenge die duurt tot 25 november a.s. bewegen, Zo is een aantal dames 100 km van het Pieterpad gaan lopen, is een ander begonnen met 100 km per maand wandelen en gaan op 11 en 22 september a.s. 10 dames, vanuit verschillende richtingen 10 kilometer plandelen (wandelen en plastic opruimen) naar de Markt in Steenwijk en dat doen ze allemaal om geld in te zamelen voor de goede doelen :Stichting Ikunda en Stichting Het Vergeten Kind.

De dames van club De Kop van Overijssel hopen van harte op een grote bereidheid om de inspanningen van de dames te sponsoren via supportanddonate.com/charity/160/soroptomisten-kop-van-overijssel

De dames zijn te herkennen aan oranje shirts met opdruk #Soropkop. Wil je meedoen of je eigen challenge starten dan ben je van harte uitgenodigd, en kun je via dezelfde site, heel eenvoudig een eigen pagina aanmaken en je laten sponsoren.

De challenge eindigt niet geheel toevallig op 25 november, want dat is de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, en tevens de start van de wereldwijde campagne Orange the World, mede georganiseerd wordt door de Soroptimisten.