Taart van de Week voor de bouwploeg van Veno in the Wetlands

Taart voor de opbouwploeg van Veno in the Wetlands.

Taart voor de opbouwploeg van Veno in the Wetlands. Foto: Foto Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Bakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28, Dorpsstraat 29 in Vledder en het Piet Soerplein 3 in Havelte, gaat deze week naar de opbouwploeg van de 20e editie van ‘Veno in the Wetlands’.

De Stichting Survivalrun Vollenhove (SSV) houdt zaterdag 12 november voor de twintigste keer de survivalrun ‘Veno in the Wetlands’. Aan deze speciale jubileumeditie doen meer dan 1300 wedstrijd- en recreatieve deelnemers mee. De survivalrun ‘Veno in the Wetlands’ start ’s morgens vanaf De Burght met de verschillende wedstrijdcategorieën. De jeugd start in drie verschillende leeftijdscategorieën, namelijk 10-11 jaar, 12-14 jaar en 15-17 jaar. De volwassen survivalrunners strijden in drie verschillende wedstrijdcategorieën om de eerste plaats: de Korte Survivalrun (KSR), de Middellange Survivalrun (MSR) en de Lange Survivalrun (LSR). Rond het middaguur starten de recreanten. Vanwege het lustrum heeft de organisatie de Lange Survivalrun (LSR) als extra categorie toegevoegd.

Het bouwteam is zaterdag 8 oktober al begonnen om de eerste hindernissen te plaatsen. Tijdens de tweede zaterdag, 15 oktober, werd het bouwteam verrast met de Taart van de Week. De komende weken zijn zij nog druk met de overige hindernissen. De survivalrun heeft drie afstanden: 5, 8 en 20 kilometer. Het parcours bestaat uit 58 verschillende hindernissen, zoals swingovers, apenhangen en boogschieten.

Toeschouwers zijn van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Langs het parcours is een fietsroute uitgezet, zodat er meegereden kan worden met de survivalrunners.

Kidsrun

Een dag voor de survivalrun, op vrijdag 11 november, wordt voor de derde keer de Kidsrun georganiseerd. Deze run is speciaal voor leerlingen uit groep 5 en 6 van de basisscholen. Dit jaar doen scholen uit Vollenhove, Sint Jansklooster, Wanneperveen, Steenwijk, Oldemarkt en Marknesse mee aan de Kidsrun. De meer dan 200 leerlingen lopen een mini-survivalrun in en rond het park van Vollenhove.

Inschrijving

Inschrijven is nog steeds mogelijk voor enkel de wedstrijd en recreatiecategorie van 20 km. Meer informatie over ‘Veno in the Wetlands’, de inschrijvingen en de Kidsrun is te vinden op www.survivalrunvollenhove.nl .

Vriendelijke groeten,

Eline van der Velde

PR & Communicatie Stichting Survivalrun Vollenhove