Taart van de Week voor de jeu-de-boulers

Een deel van de boulersgroep, met Henriëtte Kuchler (helemaal links) en Aafke van Oosten (tweede van rechts).

Een deel van de boulersgroep, met Henriëtte Kuchler (helemaal links) en Aafke van Oosten (tweede van rechts). Foto: Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Bakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28, Dorpsstraat 29 in Vledder en het Piet Soerplein 3 in Havelte, gaat deze week naar de jeu-de-boulers van de Oostermeenthe.

Henriëtte Kuchler en Aafke van Oosten zijn van de bewonerscommissie van de Meenthehof. „Een paar jaar geleden zijn op initiatief van de wijkvereniging door de gemeente twee jeu-de-boulesbanen aangelegd vlakbij de Meenthehof,” vertelt Henriëtte Kuchler. „En samen met een groep bewoners zijn wij begonnen met elke dinsdagmiddag een potje jeu-de-boules te gaan doen. Inmiddels hebben we een vast groepje van zo’n tien mensen en omdat het beter uitkwam, spelen we nu elke dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur en gaan we daarna gezellig samen koffiedrinken. De meesten van ons zijn 80plus, maar dat mag de pret niet drukken. We spelen nu dus met een vast groepje vanuit de Meenthehof, maar de banen zijn natuurlijk voor iedereen in de wijk Oostermeenthe, dus iedereen is welkom om met ons mee te doen, of zelf met een groepje op de banen te spelen. Dat geldt ook voor de tuintjes met kruiden voor de buurtbewoners om te plukken. Henriëtte en Aafke (en de jeu-de-boulers) vonden het superleuk dat zij verrast werden met de Taart van de Week. „Hij was heerlijk!” Als bewonerscommissie organiseren zij, naast het jeu-de-boules spelen, regelmatig activiteiten voor de bewoners van de Meenthehof. Afgelopen weekend was er een warm en koud buffet.