Taart van de Week voor de koffieschenkers in De Klincke

Links Coby van Soeren met Maartje Westerbeek, Tineke Dijkstra en Egbertje Doeve.

Links Coby van Soeren met Maartje Westerbeek, Tineke Dijkstra en Egbertje Doeve. Foto: Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door De Bakker Steenstra aan de Markt 48 en het Steenwijkerdiep 29 te Steenwijk, gaat deze week naar het team gastvrouwen van De Klincke aan de Kerkstraat 6.

„Heel graag zou ik mijn vrijwilligers aanmelden voor de Taart van de Week,” mailde beheerder Coby van Soeren. „Het is een groep van 6 dames die iedere week voor mij klaarstaan om bardiensten te doen in De Klincke. Als gastvrouw zorgen ze voor een lekkere kop koffie en thee en na afloop van de bijeenkomsten die er zijn ruimen ze op zodat het gebouw netjes achterblijft voor de volgende bezoekers. Ook helpen zij mee bij concerten en uitvaarten, dat is meestal een hele klus.”

Zo kwam het dat Coby maandagmorgen 22 november de dames met de Taart verraste. “Helaas waren twee van hen er niet bij. Op de foto staan Maartje Westerbeek, Tineke Dijkstra en Egbertje Doeve. Anki Smit schoof later aan. Hietsje Oosterhof en Martine Pastoor hadden er ook graag bij willen zijn, maar waren afwezig door ziekte.”

De Klincke is het zalencentrum van de Protestantse gemeente Steenwijk. “We bieden niet alleen ruimte aan vergaderingen van kerkelijke werkgroepen, maar ook voor bijeenkomsten van bijvoorbeeld de soos, diverse verenigingen, cursussen, informatiebijeenkomsten. Momenteel, in coronatijd, hebben we het erg rustig. In de loop van volgend jaar wordt duidelijk wanneer we verhuizen naar de nieuwe ruimte in de Grote Kerk. Waarschijnlijk kunnen we dan de nodige versterking gebruiken!”