Taart van de Week voor jubilerend Chr. Mannenkoor Steenwijk

De aanwezige bestuursleden van het Christelijk Mannenkoor namen de taart in ontvangst. Foto: Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Bakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28, Dorpsstraat 29 in Vledder en het Piet Soerplein 3 in Havelte, gaat deze week naar het jubilerende Christelijke Mannenkoor Steenwijk.

Het op 6 februari 1946 opgerichte koor bestond vorig jaar dus 75 jaar. Helaas kon het jubileumconcert vanwege corona niet gevierd worden en is het een jaar uitgesteld. Het jubileumconcert ‘Give me my song’ in Rabo Theater De Meenthe vindt nu plaats op 14 mei. Het 70 leden tellende koor brengt die avond een gevarieerd programma van gospel, religieuze en populaire muziek. Dit alles met medewerking van de veelzijdige zangeres en actrice Karin Bloemen. Tijdens dit unieke concert zal ‘La Bloemen’ zingen uit eigen werk, daarnaast zingt ze ook een aantal liederen met het Chr. Mannenkoor. Voor deze gelegenheid is er een speciaal combo samengesteld, bestaande uit Maurice van Dijk, Henk Doest, Mark Dekkers, Arjan Kroes en Peter Doest. Nummers met begeleiding van orgel en/of piano zullen zeker niet ontbreken. Het geheel staat onder de bezielende muzikale leiding van Marco Hoorn. Op het programma staan uitvoeringen van o.a. Benny Anderson, Oscar Hammerstein,Tom Parker en Leonard Cohen.

Het koor is druk aan het repeteren voor dit concert en voor de andere zangdiensten waaraan het koor medewerking verleent. Omdat het bestuur de afgelopen twee jaar veel online en ad hoc met elkaar kon vergadering, is de taart niet vorig jaar uitgereikt. Gelukkig is fysiek met elkaar vergaderen weer toegestaan en zo kon de taart afgelopen woensdagmiddag voorafgaand aan hun vergadering in De Klincke worden uitgereikt. Het bestuur bestaat uit Harm Kroes, Hans Maring, Sijbe Troelstra, Albert Post, Henk Oord en Pieter Plomp. Niet alle bestuursleden staan op de foto vanwege diverse omstandigheden.

Nieuws

menu