Taxatiemiddag in De Heren van de Rechter

Maandag 15 mei is taxateur Arie Molendijk in Steenwijk.

Maandag 15 mei is taxateur Arie Molendijk in Steenwijk. Foto aangeleverd

In De Heren van de Rechter aan de Markt vindt maandag 15 mei een taxatiemiddag plaats. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

De in den lande bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Molendijk: „De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.”

De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. „U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

Bezoekers zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen in het restaurant, Markt 72 op maandag 15 mei van 14.00 tot 16.30 uur. Vrije inloop zonder afspraak. Voor meer Informatie: www.molendijkboeken.nl

Vorig jaar op 4 oktober kon dit helaas door ziekte van de taxateur niet doorgaan.