Team dames 1 MHC neemt afscheid: einde van een tijdperk

Het team dames 1 van MHC Steenwijk neemt afscheid.

Het team dames 1 van MHC Steenwijk neemt afscheid. Foto: Aangeleverde foto

Het dames 1 team van Mixed Hockey Club Steenwijk speelde afgelopen zondag haar laatste wedstrijd. Vanaf volgend seizoen blijven er niet genoeg dames over om een eerste seniorenelftal te vormen. Om verschillende redenen stoppen de meeste dames met de competitie. Jong dames 1 blijft gelukkig wel bestaan bij MHC.

Zondag speelden daarom de meeste dames hun laatste wedstrijd in MHC-tenue. Een week eerder hadden de dames zich al veilig gespeeld in de 3 de klasse. De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen het eerste damesteam van Westerduiven uit Zevenaar. Westerduiven stond 2 de in competitie, bij winst zouden zij promoveren naar de 2 de klasse. Beide teams waren er dus op gebrand om te winnen. Voor de wedstrijd hadden de jeugdspelers van MHC spandoeken gemaakt voor extra support. Ook waren er vele MHC-supporters aanwezig om dames 1 van MHC naar hun allerlaatste overwinning te schreeuwen.


Het is uiteindelijk toch het team uit Zevenaar dat met 2-4 promoveert naar de 2 e klasse. Na het laatste fluitsignaal vlogen de dames van MHC elkaar in de armen, en hebben ze voor de laatste keer hun publiek bedankt. De meiden die dit team gaan verlaten en jaren voor MHC Steenwijk hebben gespeeld zijn: Loranne Schuiringa, Marloes Binnenmars, Cheyenne Termeulen, Anke Grevelink, Judith Grevelink, Nova van der Zandt, Concha van Kampen, Isa van Kampen, Jenna Maasbach, Frederique Driessen, Kirsten Brouwer, Rachel van Binnendijk, Jade van Silfhout en Maartje Binnenmars.