Ten Veen 2wielers heeft na 22 jaar een nieuwe plek

Het team van Ten Veen 2 Wielers Steenwijk, met Gerko en Christien in het midden. Foto: Sieb van der Laan

Een week later dan gepland, maar Ten Veen 2wielers heeft haar nieuwe winkel geopend aan de Woldpoort in Steenwijk. Begin maart werd door coronaproblemen bij de interieurbouwer half maart. Nu zitten Gerko en zijn team alweer een dikke week op de nieuwe plek. Heimwee is niet aan de orde: „Wij zijn echt super blij.”

Het vorige pand van Ten Veen 2wielers werd te oud, waardoor het niet meer voldeed aan de gewenste uitstraling. In de nieuwe winkel is die uitstraling wel aanwezig. De vele groene en matzwarte kleuren geven een strakke en moderne look, terwijl de koffietafel voor een gemoedelijke sfeer zorgt. „Een koffietafel was een grote wens, want persoonlijk contact met de klant vinden wij erg belangrijk.” Die wens is dus helemaal uitgekomen en klanten kunnen vanaf nu dus ook genieten van een bakkie pleur .

Een andere dynamiek

De werkplaats staat nu in direct contact met de winkel, zodat beide ruimtes elkaar versterken. Mensen kunnen ongehinderd en rustig door de winkel lopen, terwijl Gerko, Jeroen en Marco in de werkplaats bezig zijn. Een hele andere dynamiek dan een paar weken geleden. „Voorheen hadden we de werkplaats en de winkel apart, dus als dan iemand in de winkel kwam, moest je helemaal vanuit de werkplaats komen. Als mensen dan rond wilden kijken, moest je eigenlijk blijven staan en kon je niet ondertussen even bezig in de werkplaats.”

Een andere nieuwigheid is de ‘achterom’ van de werkplaats. „Mensen hoeven niet de hele winkel door met hun fiets, je kunt gewoon aan de achterkant van het gebouw de werkplaats inlopen. Het is echt tien keer handiger. Vroeger hadden we zo’n smal steegje naar de werkplaats. In de zomer was het dan filerijden en was de werkplaats amper bereikbaar.” Aan die bereikbaarheid is nu geen gebrek, grote parkeerplaatsen aan de voorkant en achterkant van het nieuwe pand. Ook in de werkplaats is er ruimte in overvloed.


De complete fietsbeleving

Ten Veen 2wielers heeft een zeer ruim assortiment en dat is niet zonder reden, want de klant moet een complete fietsbeleving gegeven worden. Dat klinkt mooi, maar wat houdt het in? „Het betekent dat een klant veel keuze moet hebben en dan niet alleen wat betreft een fiets, maar ook met de accessoires. Alles wat je nodig hebt om te fietsen moet gewoon in de winkel aanwezig zijn. Daarnaast moet je met problemen aan je fiets altijd bij ons langs kunnen komen.”

Maar er is nog een reden voor het ruime assortiment. „Het is heel moeilijk om fietsen en sommige andere onderdelen te krijgen door de situatie in de wereld van de afgelopen twee jaar.” Op dit moment zitten de grootste problemen bij de accu’s en dat heeft alles te maken met de oorlog in Oekraïne. „Er worden daar heel veel grondstoffen gedolven die in accu’s noodzakelijk zijn en dat ligt natuurlijk helemaal stil. En natuurlijk nog de corona, wat in de fietswereld nog een nasleep van een aantal jaren zal hebben.”

De problemen zijn op dit moment nog niet in de winkel te zien. De winkel staat vol fietsen in alle soorten en maten. „We hebben Koga, Sparta, Batavus, Cortina, Merida, Specialized, Cube en allemaal vertegenwoordigd in E-bike en sportieve modellen. Wij kunnen eigenlijk mensen van alle leeftijden van een fiets voorzien en dat is toch wel erg mooi.” Het valt op dat zo’n beetje 80% van alle fietsen die er staan zijn voorzien van een accu. De E-bikes nemen het over, of eigenlijk is die machtsgreep al gelukt. „Een jaar of vijf geleden was het bijzonder als iemand vroeg om een elektrische fiets, nu is gewoon acht van de tien fietsen die we verkopen elektrisch. Het is een hele verschuiving in de markt en wij gaan daarin mee.”

Geweldige eerste week

De eerste week is in ieder geval goed bevallen bij het team en de meeste klanten waren positief. De bosjes bloemen en dozen chocolaatjes zijn daarvan het bewijs. Het doel voor de komende jaren? „Wij willen heel Steenwijkerland voorzien van een nieuwe fiets.”

Nieuws

menu