Terugblik Frankie Sherwood Memorial benefietwedstrijd ‘Live Forever’: vele kippenvel momenten in Engeland beleefd

Het derde elftal van VV Steenwijk speelde in oranje tenues. Aangeleverde foto

Het derde elftal van VV Steenwijk maakte een bijzondere reis. Het speelde op zaterdag 14 mei een benefietwedstrijd in Engeland ter nagedachtenis van de Frankie Sherwood, die in 2018 op 4-jarige leeftijd overleed door neuroblastoom. De opbrengst gaat naar de Frankie Sherwood Foundation en de KiKa stichting.

Donderdag 12 mei

Na een maandenlange voorbereiding is het uiteindelijk zover, VV Steenwijk 3 gaat naar North Shields, Engeland! We vertrekken om 13.30 uur. Bij aankomst in IJmuiden drinken we een klein drankje bij eetcafé ‘Aan de Sluizen’. Vervolgens start de 16 uur durende bootreis.

Vrijdag 13 mei

Aankomst in de havens van North Shields. Onze sponsor Radar Taxi brengt ons gratis vanuit de haven naar ‘The Royal Hotel’ in Whitley Bay, een prachtige kustplaats aan de Noordzee. Vervolgens pakken we de metro naar Newcastle om een stadiontour te ondergaan: St. James’ Park. Een anderhalve uur durende rondleiding volgt onder begeleiding van een gepassioneerde gids. Voorafgaand aan deze tour bezoeken wij café The Strawberry, een heus walhalla voor Newcastle United supporters. ‘s Avonds krijgen wij via Teddy Helweg’s vriendenkring een buffet aangeboden bij pub The Rising Sun te Wallsend waarbij ook de familie van Frankie Sherwood: Michael en Dawn Laidler en hun goede vrienden Adam en Tracey Chambers aanwezig zijn.

Zaterdag 14 mei

Na het ontbijt lopen de Roodwitters een strandwandeling langs de kust van Whitley Bay. Rond 11.00 uur zijn we aanwezig op Daren Persson Stadium te North Shields. Na de warming-up komen de teams van North Shields Select en VV Steenwijk het veld op. Muziek ter ere en nagedachtenis van Frankie Sherwood klinkt bij de opkomst van de spelers.

Er zijn een paar honderd toeschouwers aanwezig. Voor de aftrap is er een respectvol twee minuten durend applaus. Tegenstander North Shields Select kent een jonge en vooral fitte selectie. Dat de wedstrijd eindigt in 6-2 voor de thuisclub is slechts bijzaak. Het draait vandaag om het goede doel. Namens de Roodwitters scoren Arno Kallenkoot en Nico van Meerwijk. Na afloop van het duel volgt een ereronde en worden de elftalfoto’s gemaakt.


Het publiek blijft voltallig aanwezig om hun respect te uiten. Vervolgens volgt de prijsuitreiking en een verloting. Hierna volgt namens VV Steenwijk een toespraak waarbij stil wordt gestaan bij het overlijden van teamgenoot Ronald van Lingen en Frankie Sherwood, beiden overleden helaas aan kanker. Door middel van een anekdote betreffende een kapotte voetbalschoen van aanwezige teamgenoot Henk Akkerman wordt een aandenken overhandigd aan de voorzitter van North Shields. Met genoegen neemt hij deze in ontvangst en spreekt daarbij mooie dankwoorden uit. Daarna volgt het moment suprême: de bekendmaking van onze donatie. Daarbij overhandigt Jeroen Dingerdis een VV Steenwijk shirt toe aan de familie van Frankie Sherwood met de tekst: ‘£2500’. Omgerekend bijna € 3000,-.

Zichtbaar geëmotioneerd kunnen zij en vele aanwezigen het even niet bevatten. De bewondering, emoties, respect en waardering van alle aanwezigen aan de Nederlandse vrienden is onbetaalbaar. Een bewogen dankwoord volgt. Hierbij krijgen de Steenwijkers het oranje wedstrijdtenue met de naam Frankie en voorzien van rugnummer 4 aangeboden als aandenken.

Het feestgedruis wordt gestart. Een DJ buiten zorgt voor een geweldige stemming. Karaoke optredens volgen en onze cultsong ‘Steenwieker Toren’ knalt uit de speakers. In de kantine is een sterk optreden van The Baldy Hollies Band. De band eindigt met een akoestische cover van Oasis genaamd ‘Live Forever’. Dit is het favoriete liedje van Frankie Sherwood. Opa en oma staan overmand door emoties in de spotlight. Na deze song wordt minuten lang ‘There’s only one Frankie Sherwood’ gezongen en horen we een emotionele speech vanuit de vriendenkring. Een heus kippenvel moment. Uiteindelijk vertrekken wij gezamenlijk naar een authentieke Engelse pub genaamd ‘The Tophouse’. Hier krijgt deze onvergetelijke dag met een gouden randje nog een vervolg.

Zondag 15 mei

Nadat we zijn uitgecheckt uit ons hotel, vertrekken wij naar Tynemouth. Een pittoreske historische kustplaats waar kastelen en ruïnes te zien zijn. Eenmaal binnen ontwaren wij een fantastisch uitzicht vanaf de top van de heuvel. Een prima culturele trip. Aansluitend vertrekken wij richting North Shields om aldaar de veerboot op te gaan. Michael en Dawn zijn speciaal naar de veerboot gekomen om ons uit te zwaaien.

Zondag 16 mei

Aankomst in IJmuiden waar we een ontbijt geboekt hebben bij eetcafé ‘Aan de Sluizen’. Een fantastische maaltijd wordt gepresenteerd waarvan hulde en akte. Al afscheid nemend rijden wij vervolgens terug naar Steenwijk. Vol trots danken wij namens VV Steenwijk 3 onze sponsoren, onze supportersvereniging, alle donateurs en alle media. Tevens realiserend dat we met onze fondsenwerving een diepe indruk hebben achtergelaten in Engeland. We hebben daarbij vriendschappen opgebouwd met de mensen van North Shields FC inclusief haar trouwe achterban. Het was een fantastische en onvergetelijke trip naar Engeland.

Binnenkort volgt nog de bekendmaking van onze donatie aan Stichting KIKA en daarmee komt er een eind aan dit prachtige avontuur.


Het comité ‘VV Steenwijk steunt Frankie Sherwood foundation’ :

Albert Dolstra

Bas Koolen

Jeroen Dingerdis

Wibo Brandsma

Teddy Helweg


Er is een recordbedrag opgehaald voor de Frankie Sherwood Foundation, nagenoeg £10.000.

Nieuws

menu