Teun van der Molen uit Steenwijk gaat net als 50.000 andere scouts naar Zuid-Korea: 'Je hebt een onbesproken band met iemand die op Scouting zit. Of diegene nou uit India of Peru komt'

Kennismaken met andere culturen, gewoontes en gebruiken tijdens een samenkomst van ruim 50.000 gelijkgestemden uit meer dan 150 verschillende landen. „Maar het gaat ook om het leren kennen van nieuwe mensen en vrienden maken. Ik heb daar vrienden gemaakt voor het leven”, vertelt Teun van der Molen (28) uit Steenwijk over de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd.

Teun van der Molen geeft iedere zaterdag les aan 30 jonge scouts bij Scouting Johan van den Kornput. In augustus gaat hij richting Zuid-Korea voor de World Scout Jamboree.

Teun van der Molen geeft iedere zaterdag les aan 30 jonge scouts bij Scouting Johan van den Kornput. In augustus gaat hij richting Zuid-Korea voor de World Scout Jamboree. Foto: Wilbert Bijzitter

In augustus vertrekken vanuit Nederland bijna 2000 scouts naar Zuid-Korea, waar de volgende editie wordt gehouden van de Jamboree. 140 van die scouts komen uit Overijssel, en Teun is er daar één van. Het is voor hem de derde keer dat hij het gaat meemaken.

Nieuws

menu