The Blue Grass Boogiemen laat Steenwijk genieten

The Blue Grass Boogiemen zetten vrijdagavond in een vol Vestzaktheater een fantastische set neer.

The Blue Grass Boogiemen zetten vrijdagavond in een vol Vestzaktheater een fantastische set neer. Foto André Meijer

The Blue Grass Boogiemen speelde vrijdagavond het uitgestelde ‘Live in het Park’ concert in het Vestzaktheater van de Meenthe. De band zette, net als twee jaar geleden in park Rams Woerthe, ook vrijdagavond weer een fantastische set neer.

De naam van de band is gerelateerd aan bluegrass, een muziekstijl uit de jaren 50 en behoort tot het country genre. De typerende muziek, die volledig akoestisch wordt neergezet, werd door de heren virtuoos uitgevoerd. De muzikanten wisselen gemakkelijk af van mandoline naar viool, van banjo naar mondharmonica.
Het publiek genoot zichtbaar van de sfeervolle muziek en de anekdotes van bandleider Arnold Lasseur over bluegrass artiesten en hun bijbehorende, vaak morbide teksten. De bekendste bluegrass artiest is natuurlijk Bill Monroe, maar er werden ook veelvuldig nummers gespeeld van andere country & western artiesten als Johnny Cash. De boemannen speelden daarnaast ook eigen nummers en zo wisten ze de Steenwijkers mee te laten zingen op Happy Hour van het gelijknamige album uit 2019.