The Father en Druk in Filmhuis Steenwijk

Anthony Hopkins en Olivia Colman in The Father.

Anthony Hopkins en Olivia Colman in The Father.

Komende week staan de volgende films op het programma in het Filmhuis in Steenwijk (Dyka Vestzakzaal van Rabo Theater De Meenthe): The Father en Druk.

The Father

Dinsdag 8 maart om 20.00 uur is de filmvertoning ‘The Father’. The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The two popes) laat je geen moment los. Olivia Colman (The Crown, The Favorite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar.

Druk

Donderdag 10 maart om 20.00 uur is de filmvertoning ‘Druk’. Vier bevriende docenten besluiten om te onderzoeken of het lesgeven ze beter afgaat onder invloed van alcohol. Ze zijn hiertoe gekomen door een theorie die zegt dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in het bloed geestverruimend werkt en de creativiteit verhoogt. De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te houden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht.

Ook te zien in Filmhuis Steenwijk: donderdag 17 maart Kom hier dat ik u kus. Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel (0521) 514 004.