The Roadies eren hun Nederlandse rockhelden in De Meenthe

The Roadies spelen vrijdagavond 24 maart in het Vestzaktheater.

De mannen van The Roadies brengen vrijdag 24 maart een ode aan Nederlandse rockbands in het Vestzaktheater van De Meenthe te Steenwijk.

The Roadies is in 2015 in Oldemarkt ontstaan, met 3 oud-leden van Craptonite in de gelederen. Het repertoire is stevig te noemen, maar met hun rockcovers hebben ze in de afgelopen jaren menige feesttent, kroeg en zaal het publiek altijd aan het dansen en springen gekregen, waardoor ze inmiddels een goede live-reputatie hebben opgebouwd.

Soms maken The Roadies wat uitstapjes om eens wat anders dan anders te doen. Zo hebben leden van The Roadies gespeeld tijdens uitvoeringen van The Passion in Oldemarkt, hebben tributes gedaan van o.a. Nirvana en U2 en een parodie opgenomen tijdens de coronapandemie. Toen ze gevraagd werden om een optreden te doen in het Vestzaktheater van de Meenthe met een thema, was snel beslist wat ze wilden doen: Een ode aan de Nederrock.

„Nederlandse rockbands hebben een grote bijdrage geleverd aan de rockcultuur in Nederland. Denk alleen maar aan bijvoorbeeld Golden Earring,” aldus Eelco de Vries, gitarist van The Roadies. „Veel bands en artiesten zijn er niet meer, zoals Intwine, Herman Brood, Kane en onlangs nog De Dijk. En uiteraard zijn er Nederlandse bands die nog steeds actief zijn met pareltjes van nummers. Die willen we graag op onze eigen manier brengen, als eerbetoon aan hen.”

Veel nummers zitten al in het repertoire van The Roadies, maar speciaal voor deze avond hebben ze nog enkele nummers toegevoegd. „We gaan er nog wat extra dingen bij doen. We gebruiken een projectiescherm om het thema nog te benadrukken en we gaan nog wat leuks met het publiek doen, maar daar kom je alleen achter als je ook komt,” aldus Eelco.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via de website van The Meenthe. The Roadies starten om 21.30 uur en verwachten tot in de kleine uurtjes nog door te spelen.

Nieuws

menu