The Singing Club en Nomadland in Filmhuis Steenwijk

Filmposter The Singing Club.

Komende week staan de volgende films op het programma in het Filmhuis in Steenwijk (Dyka Vestzakzaal van Rabo Theater De Meenthe): The Singing Club en Nomadland.

The Singing Club

Donderdag 24 februari om 20.00 uur is de filmvertoning ‘The Singing Club’. Terwijl hun partners op missie zijn in Afghanistan vormt een groep vrouwen aan het thuisfront een koor om eenzaamheid en verveling tegen te gaan. Al snel groeit het koor uit tot een wereldwijde beweging. Dit waargebeurde verhaal is een komisch drama over vriendschap, familie en de kracht van muziek.

Nomadland

Dinsdag 1 maart om 20.00 is de filmvertoning ‘Nomadland’. Na de sluiting van de gipsmijn in haar woonplaats op het platteland van Nevada besluit Fern, (Frances McDormand) haar busje in te pakken en de wijde wereld in te gaan. Ze sluit zich aan bij een groep rondreizende mensen die in de financiële crisis van 2008 huis en baan zijn verloren en komt zo in aanraking met de ‘nomaden’ van Amerika. Door te luisteren naar de levensverhalen van deze mensen geeft zij hun letterlijk een stem. De film gaat over de tegengestelde menselijke verlangens naar afhankelijkheid en onafhankelijkheid.

Ook te zien in Filmhuis Steenwijk: Vrijdag 4 maart Paradise Drifters. Dinsdag 8 maart The Father. Donderdag 10 maart Druk. Donderdag 17 maart Kom hier dat ik u kus. Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel (0521) 514.

Nieuws

menu