Theater De Meenthe locatie voor (booster)prikken Steenwijkerland

Waar 2020 voor de GGD in het teken van testen en bron- en contactonderzoek stond, kwam daar in 2021 een belangrijke taak bij: het vaccineren van inwoners van IJsselland. ANP

Wie een boosterprik wil, kan vanaf donderdag 20 januari terecht in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. Tot in ieder geval eind februari kan iedereen in de gemeente Steenwijkerland zich daar laten vaccineren.

Vanaf eind januari wordt het boosteren in Regio IJsselland uitgebreid. Naast de al bestaande locaties, worden tijdelijke priklocaties en prikken door huisartsen toegevoegd. Elke gemeente heeft daarmee straks een eigen priklocatie, waar naast de boosterprik ook de basisvaccinatie (1e en 2e prikken) worden gegeven. “Hopelijk zorgt het vaccineren in onze eigen gemeente ervoor dat velen de prik gaan halen”, geeft burgemeester Rob Bats aan.

Nu het aantal positieven door de omikronvariant weer snel oploopt, is een vaccinatie echt heel belangrijk. Zoals het nu lijkt word je minder ziek door omikron, maar is deze variant een stuk besmettelijker. “Met een prik krijgt niet alleen je eigen afweersysteem een oppepper, maar je beschermt ook de mensen in je omgeving die er mogelijk wel erg ziek van worden. Zo kunnen we hopelijk ook snel weer van de maatregelen af.”

Uitbreiden vaccinatielocaties eerder dan verwacht

Het boosteren in IJsselland gaat zó snel, dat de GGD voorloopt op de planning. “Onze prikpiek lag in week 52 en week 1, met ruim 90.000 vaccinatieafspraken per week”, vertelt Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccineren bij GGD IJsselland. “Een resultaat waar we als GGD IJsselland trots op zijn! Uiteraard blijven we wel gewoon doorprikken om de vaccinatiegraad verder omhoog te krijgen.” Mensen die niet naar de centrale locaties konden of wilden komen, of door een vaccinatie of besmetting korter dan 3 maanden geleden nog niet geboosterd mochten worden, kunnen zich nu dicht bij huis laten inenten. Sebastiaan: “En ook de mensen die eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom hebben gekeken en nu – een jaar na de eerste coronaprik in Nederland – toch een vaccinatie willen, zijn natuurlijk van harte welkom in De Meenthe in Steenwijk. Ik herhaal het graag nog een keer: met een prik bescherm je niet alleen jezelf tegen ziekenhuisopname, maar ook de kwetsbare mensen om je heen.”


De tijdelijke priklocatie in theater De Meenthe in Steenwijk opent donderdag 20 januari. Kijk voor adresgegevens, dagen en tijden op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties. De boosterprik (18 jaar en ouder) en de basisvaccinatie (1e en 2e prik; vanaf 12 jaar) zijn zonder afspraak te halen. Voor kinderen tot en met 15 jaar moet een volwassene mee. Vergeet niet een geldig ID-bewijs (ook voor kinderen) en een mondkapje mee te nemen.

Nieuws

menu