Theekoepel in park Rams Woerthe gaat weer open

Medewerkers van 't Veerhuys Maaike Koster (links) en Selma Boetze bij de theekoepel.

Medewerkers van 't Veerhuys Maaike Koster (links) en Selma Boetze bij de theekoepel. Foto: René Wiegmink

Goed nieuws: de theekoepel in park Rams Woerthe in Steenwijk gaat deze zomer in de weekenden en op woensdagen tijdens de openluchtconcerten in het park open.

Restaurant ’t Veerhuys wil hiermee nieuw leven blazen in de al jaren leegstaande theekoepel in het stadspark. „We vinden het jammer, dat er niks gebeurt. Het kan zo’n belangrijke functie in het park hebben. En vooral tijdens de aanstaande openluchtconcerten in het park, de open podia op zondag en Kopje Cultuur. Het buitengebeuren wordt steeds belangrijker. Het is een trend die al jaren gaande is, zoals festivals en openluchtconcerten”, vertelt Pim van der Veen van restaurant ’t Veerhuys.

De openluchtconcerten en open podia worden georganiseerd door Rabo Theater De Meenthe. „En daar haken we nu op in. „De afstand tussen ons restaurant en de theekoepel is zo’n 100 meter, dus dat is ook nog eens een voordeel.”

In de theekoepel kunnen mensen straks terecht voor lunch, koffie of thee met wat lekkers of een drankje / borrel. „We bieden geen diner aan, daarvoor kunnen mensen terecht in ons restaurant.” De openingstijden zijn van 10.00 tot 18.00 met enige uitloop als er activiteiten zijn in het park. Bij de concerten van Live in het Park zijn de openingstijden gelijk aan de concerttijden. Voor meer informatie: www.hetveerhuissteenwijk.nl

Na de zomer evalueren

De theekoepel is deze zomer elke zaterdag en zondag open en op de woensdagen als er openluchtconcerten zijn. „Tot en met Kopje Cultuur half september. Dan kunnen we ook evalueren hoe het deze zomer is gegaan en kijken of er eventueel meer mogelijkheden zijn.” Zaterdag 19 juni gaat de theekoepel open. Het eerste open podium is zondag 4 juli en het eerste parkconcert op zaterdag 10 juli, en daarna volgen concerten op de woensdagen.

Nieuw terras?

De theekoepel is onderdeel van een opwaarderingsplan van het hele park. Voordat de coronacrisis uitbrak, waren er informatieavonden voor de inwoners van Steenwijk, die hun zegje konden doen. Meer verlichting, een chillplek voor jongeren, een nieuw terras bij de theekoepel en een aanlegsteiger voor bootjes bij de theekoepel werden geopperd.

Locatiebezoek nodig

„Maar door de corona is het plan stil gevallen”, zegt wethouder Bram Harmsma. Het park is een rijksmonument. „Om de mogelijkheden te vergroten is een toets door de welstandscommissie en Rijks Commissie Cultureel Erfgoed nodig. Daarom is een locatiebezoek nodig en dat kon wegens de corona vorig jaar niet plaatsvinden. Dat vindt alsnog deze zomer plaats. Als de commissies de plannen goedkeuren, dan kan ook de verkoop van de theekoepel in gang worden gezet.”