Tien theaters zetten cultuur op de kaart met FaceBook theatertour winactie

Schouwburg Ogterop.

Schouwburg Ogterop.

Een theatertour winnen in de regio Zwolle? Vanaf 1 september tot en met 8 september kunnen cultuurliefhebbers deelnemen aan de Facebook winactie ‘Win een theatertour’ van de theaters in de regio Zwolle. Doel is om het publiek op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met andere theaters in de regio.

Deelnemers van de winactie maken kans op 5 x 2 vrijkaarten bij verschillende theaters in de regio Zwolle. De winactie is een gezamenlijk initiatief van de tien regiotheaters, die vorig jaar een unieke samenwerking zijn aangegaan. De samenwerkende theaters zijn naast Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk en Schouwburg Ogterop in Meppel ook Theater De Tamboer in Hoogeveen, het HOFtheater in Raalte, Veluvine in Nunspeet, De Voorveghter in Hardenberg, de Stadsgehoorzaal Kampen, De Meerpaal in Dronten, Theater ’t Voorhuys in de Noordoostpolder en de Zwolse theaters in Zwolle. Het publiek kan deelnemen aan de winactie via de Facebookpagina van het dichtstbijzijnde theater.

Op maandag 12 september maakt ieder theater een winnaar bekend via de eigen Facebookpagina. Met de actie zetten de tien theaters cultuur letterlijk op de kaart en bieden zij hun eigen publiek de gelegenheid om ook eens een kijkje bij de buren te nemen.

Eerder dit jaar op 21 mei jl. zijn de tien theaters ook al gezamenlijk gestart met de kaartverkoop voor het theaterseizoen 2022/2023. Bij de ontwikkeling en realisatie van de samenwerking krijgen de tien theaters ondersteuning van Creative Works Regio Zwolle, de regionale brancheorganisatie voor de culturele en creatieve sector. Ook Rabobank is een belangrijke partner in dit geheel. Rabobank wil graag meer focus aanbrengen op de rol die ze heeft als coöperatieve bank: een bijdrage leveren aan lokale en regionale ontwikkelingen in de breedste zin van het woord.