'Tijd om te laten zien hoe mooi dit vak is' | Dagboek van Erwin Pijffers, ambassadeur van de gehandicaptenzorg

Erwin Pijffers. Foto: Martijn Bijzitter

Inwoners van de gemeente Steenwijkerland en omgeving geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week: Erwin Pijffers, werkzaam als begeleider op zzp basis in de gehandicaptenzorg en daarnaast ambassadeur voor de gehandicaptenzorg. „Het wordt tijd om het stoffige imago weg te poetsen en te laten zien hoe mooi dit vak is.’’

Dinsdag 6 juli

Vandaag heb ik een vrije dag en geen dienst aangenomen. Wel een dag vol met afspraken. Tandarts, fysiotherapeut en een interview voor het vakblad van de beroepsvereniging. Ik ben met elf andere begeleiders gekozen als ambassadeur om dit vak op de kaart te zetten. De beroepsvereniging wil graag met alle ambassadeurs een interview voor hun vakblad om hierin duidelijk te hebben waar de ambassadeurs voor staan. In het interview komt mooi naar voren dat ik graag meer mannen in de zorg zie en het stoffige imago, dat vooral leeft onder jonge jongens, wil weg poetsen.

Woensdag 7 juli

Doordat ik als zelfstandige werk kom ik op veel verschillende plekken terecht waar tekorten zijn in de zorg. Eén van mijn vaste plekken van dit moment is bij een van de grotere instellingen in het land. Op de groep waar ik werk wonen vier bewoners die bij veel dingen hulp nodig hebben en niet zelfstandig kunnen wonen. Vandaag zit iedereen lekker in zijn vel en is het een gezellige dag waar iedereen rustig is opgestaan. Na het ontbijt zijn we lekker gaan werken. Als het 15.00 uur is word ik afgelost door de late dienst en mag ik weer naar huis.

Donderdag 8 juli

Een andere vaste groep waar ik werk is een kleine instelling gelegen op de Veluwe. Vaste prik is hier dat we iedere donderdag na het opstaan en het ontbijt een stukje gaan rijden met de grote bus. De bewoners genieten hier zichtbaar van en halverwege onze ronde maken we een tussenstop en drinken we wat op een terrasje aan de rand van Ermelo. Een gezellige dag waar de bewoners erg aan het genieten zijn.

Na mijn dienst heb ik een uitje met een aantal collega’s die ook op zzp basis werken. Een paar collega’s waar ik nu mee werk of in verleden veel mee heb gewerkt en een aantal nieuwe collega’s. Een leuk uitje met de elektrische step en tegelijk een leuk netwerkmoment.

Vrijdag 9 juli

Vandaag weer een bijeenkomst met alle ambassadeurs van de gehandicaptenzorg in Utrecht. Eindelijk weer in real life en niet van achter de computer. Vandaag staat de arbeidsmarkt centraal en spreken wij als werknemers uit het werkveld onze ideeën uit hoe we de tekorten zouden kunnen oplossen die er op dit moment zijn in de gehandicaptenzorg. Het was een leuke dag met allemaal begeleiders die vol met passie in het vak staan.

Zaterdag en zondag 10 en 11 juli

Lekker genieten van mijn vrije weekend.

Maandag 12 juli

Vandaag weer een dienst bij een van de grotere instellingen van het land. Ditmaal een avond dienst. Vorige keer was het heel rustig en een ontspannen dag. Deze dag hebben de bewoners het een stuk lastiger en veel meer hulp nodig om de dag goed door te komen. Er is veel onduidelijk voor hun vandaag en hierdoor lopen ze vast in hun programma. Hierbij hebben mijn collega en veel hulp geboden. Als er gekookt is en gegeten, wordt er een rondje gewandeld en is alle onduidelijkheid en spanning bij de bewoners weer weg. Daarna hebben we een gezellige avond met elkaar.

Dinsdag 13 juli

Ook vandaag weer een avond dienst. Ditmaal op een groep in het noorden van het land. Hier kom ik af en toe een dagje werken vooral richting de vakantieperiodes om de roosters rond te krijgen. Een gezellige avond waar ik heerlijk met drie bewoners aan het koken en bakken ben geslagen. We maken lasagne en bakken een cake. Iedereen krijgt kleine taakjes en ze zijn allemaal erg aan het genieten.

Tot slot deze oproep: hou je van afwisselend werk en ben je een ondernemend type? Kom dan eens in de zorg kijken of dat dat wat voor je is! Heb je vragen over werken in de zorg of andere vragen? Stuur mij gerust een berichtje: via info@pijfferszorgservice.nl of kijk op mijn website .

Nieuws

menu