Toetsie Dingemans uit Steenwijk wil als professional organizer bijdragen aan inzamelingsacties voor Oekraïne. 'Als ze al die spullen zelf moeten uitzoeken, kost dat best wat tijd'

Professional organizer Toetsie Dingemans uit Steenwijk. Foto: Aangeleverde foto

Toetsie Dingemans (33) uit Steenwijk is professional organizer. Met haar bedrijf Perfectionista helpt zij opdrachtgevers om rommelvrije en gestroomlijnde indelingen te maken. Dingemans wil haar kennis en structuur nu ook gaan inzetten als hulpmiddel bij de inzamelingsacties die voor Oekraïne gehouden worden in Steenwijk en omgeving.

Het initiatief begon met een bericht op Dingemans’ persoonlijke sociale mediakanalen: Aan de lieve mensen die inzamelingsacties houden voor Oekraïne in de omgeving Steenwijk; ik zou graag mijn steentje bijdragen als professional organizer . Denk hierbij aan het structureren van binnengekomen spullen, het sorteren van spullen, het inpakken van dozen of gewoon extra handjes. Uiteraard zonder kosten.

Inzamelingsacties

„Ik merk dat veel mensen in de Steenwijk en de naastgelegen plaatsen goederen inzamelen voor Oekraïne. Sommige vrijwilligers hebben complete garages vol met spullen”, vertelt Dingemans. „Als ze al die spullen zelf moeten uitzoeken, kost dat best wat tijd. Ik ben professional organizer en kan op die manier de vrijwilligers ondersteunen, mochten zij hier behoefte aan hebben. Denk aan het helpen met het organiseren, uitzoeken, inpakken en stroomlijnen van de spullen. Zo kan er gezorgd worden voor een prettig procesverloop, waarbij de initiatiefnemers niet overrompeld worden door de hoeveelheid spullen.”

Of ze al veel respons heeft gehad? „Ik heb eigenlijk nog niet heel veel reacties ontvangen, maar dat kan nog komen. Ik heb mijn aanbod pas kortgeleden op mijn sociale mediakanalen gedeeld. Ook heb ik zelf geen contact opgenomen met vrijwilligers. Zij zijn al druk genoeg, dus ik wil hun werkzaamheden niet verstoren. De oproep wordt online verspreid en komt vanzelf eens bij de juiste personen terecht”, aldus Dingemans.

Perfectionista

Structuur is een terugkerende factor in het dagelijks leven van Dingemans. „Ik werk al jaren als zorgverlener met een persoonsgebonden budget. Dit doe ik voor een opdrachtgever met niet aangeboren hersenletsel. Tijdens mijn werkzaamheden ben ik erachter gekomen dat structuur ontzettend belangrijk is. En, dat structuur mij ligt.”

Ze volgde een opleiding tot professional organizer, slaagde hiervoor met een ruime negen en startte een jaar geleden haar eigen bedrijf. „Ik leer mensen om eigenhandig structuur te creëren. Dit doe ik door samen met hen dingen aan te pakken. De opdrachten die ik krijg variëren en zijn vaak buiten Steenwijk. Het concept is in Steenwijk nog niet erg bekend, het leeft meer in de Randstad.” Wel merkt ze dat de bekendheid in Steenwijk en omgeving toeneemt. „De diversiteit aan werkzaamheden van een professional organizer begint meer bekendheid te krijgen in dit deel van het land, dit komt mede door programma’s op televisie. Mensen weten daardoor beter wat mijn werk inhoudt.”

Nieuws

menu