Ton Kas grapt voor de sterke maag

Harrie Jekkers vertelt over zijn Haagse jeugd. Foto: Maarten Ederveen

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Nathalie Baartman, Ton Kas. Ya, dat is iets Indisch, Harrie Jekkers, Kunstlezing Bruno Doedens en Ron Muijzer.

Nathalie Baartman

De voorstelling ‘Snak’ van Nathalie Baartman is te zien op donderdag 18 november, aanvang 20.15 uur. Ja, ik heb gesnakt. Op handen en voeten door het gras. ‘Zoek je dan wat?’, vroeg de man met of zonder mondkap. Ik zei: ‘Ik reikhals deze dag’. Naar iets om aan te raken.Pak me vast. De wereld zoals-ie was. Handzaam. Behapbaar. Hap snak. Niet om leeg te vreten. Om te hakken. Kaal en plat. Maar om iets achter te laten. Blauwblote lucht. Dat de mensen lied kunnen ademen. Een schaaltje dat rondgaat met hapjes grap. Een glas, een traan, een land gevuld met lach en zacht

Ton Kas

De voorstelling ‘Best of…’ van Ton Kas is te zien op vrijdag 19 november, aanvang 20.00 uur. Je leest het goed! De beste fragmenten uit de eerdere drie shows gaan de revue nog ‘ns passeren. Maar anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal, want dit wordt een compleet nieuwe show! Dat daar geen misverstand over ontstaat! Waarom Best of…? Wat denk je zelf? Om ‘t nóg bezopener te maken natuurlijk. Daarom! Ton Kas grapt voor de sterke maag.


Ya, dat is iets Indisch

De voorstelling ‘Ya, dat is iets Indisch’ met Ricky Risolles & Wieteke van Dort is te zien op zondag 21 november, aanvang 14.00 uur. Na het overweldigende succes van de eerste reeks optredens gaat cabaretier Ricky Risolles, wereldberoemd onder de Indo’s en Indo-lovers, door het land met zijn langverwachte theatershow ‘Ya, dat is iets Indisch…’. Door middel van veel grappen, verhalen, Wieteke van Dort en topmuzikanten, zal Ricky zijn kijk op zijn Indisch-zijn laten horen aan eenieder die ‘gila’ (gek) genoeg is om te luisteren.


Harrie Jekkers

De voorstelling ‘Achter de duinen’ van Harrie Jekkers is te zien op woensdag 24 november, aanvang 20.15 uur. In Achter de Duinen vertelt Jekkers middels liedjes en conferences over zijn Haagse jeugd. Over zijn Hagenese vader die hield van ADO, klaverjassen en bier en over zijn Haagse moeder die meer Hagenaer was dan Hagenees en die haar zoon de liefde bijbracht voor de iets meer verheven dingen van het leven. Maar de voorstelling zal niet blijven steken in nostalgie over de veilige vijftiger jaren toen vader nog zorgde voor brood op de plank dat door moeder werd besmeerd, belegd en in vier stukjes werd gesneden.


Kunstlezing Bruno Doedens

De kunstlezing van Bruno Doedens is te zien op woensdag 24 november, aanvang 20.15 uur. Landschapskunstenaar Bruno Doedens studeerde aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, specialisatie landschapsarchitectuur. Bij al zijn tijdelijke landschappen staan de verbeelding en de sociale en culturele waarden centraal.


Ron Muijzer

De lezing van Ron Muijzer bij het Filosofisch Café is te zien op woensdag 24 november, aanvang 20.15 uur. Ron Muijzer (1952 Rotterdam), mens- en taalwetenschapper, heeft culturele antropologie gestudeerd in Nijmegen. Ron is op vele terreinen actief en doceert filosofie aan de volksuniversiteit en vrije academie. Heeft 30 jaar ervaring in organiseren en begeleiden van filosofiecursussen.

Ook te zien in De Meenthe: Simone Kleinsma op 25 november. Nabil op 25 november. Martine Sandifort op 26 november. Hans Luiten op 26 november. Rocky Horror Show op 27 november. Bok & Najaarsbierentocht op 27 november. Mega Bricks op 27 en 28 november. Fien en Teun op 28 november. Sinterklaastoneel op 29 november. Romeo en Julia op 1 december. Richard Groenendijk op 1 december. Liften 2 op 2 december. The Lasses op 2 december. Jim Bakkum en big band op 3 december. Bram Bakker op 3 december. Herman van Veen op 4 december. Hoog Spel op 7 december. Ali B op 8 december. God, seks en Shostakovisch.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Nieuws

Meest gelezen

menu