Topacts op Kornelis Kopje Cultuur

De Muzikale Smid door Marius Broeders. Foto: Totaal Theater

Het programma van Kornelis Kopje Cultuur kent weer talloze topacts, die een bijdrage gaan aan het 20-jarig jubileum van het festival dat komend weekend Steenwijk op de kop zetten.

Zaterdagavond treedt Marius Broeders - De Muzikale Smid – op met zijn Emmer-bas en de eensnarige Diddly Bo en zijn akoestische mechanische Leslie-trombone. In zijn idyllische caravannetje neemt hij jong en oud mee op zijn humorvolle reis met theater, muziek en ambacht en daagt durvers uit mee te doen.

Het kan nog gekker: dolfijnen in Stadspark Rams Woerthe! Op zondagmiddag presenteert Hilaria een heuse dolfijnenshow in een mobiel bassin. Als eerste in de wereld! De twee heren trekken met hun dieren door het land met een wervelende zeezoogdierenshow, een ‘zoutwatertheater’.


Er zijn 2 extra voorstellingen gepland van De Voorzienigheid op zaterdagmiddag in De Meenthe. De 2 voorstellingen in de RK Kerk In Steenwijkerwold waren namelijk al snel uitverkocht. Het theaterstuk vertelt het verhaal van dit historische instituut en de oprichter pastoor Muiteman.


Op zaterdagmiddag is er ook een programma rond J.C. Bloem in De Meenthe. Iedereen wordt overigens uitgedaagd zich in de dichter, begraven in Paasloo, te verplaatsen en een gedicht te maken op basis van de frase “Domweg gelukkig.” uit zijn beroemdste gedicht (insturen naar kopjecultuur@hotmail.com ).

De markt is zaterdagmiddag helemaal gericht op kindervermaak met “De Theatershow” en “Het Kleurfeest” en er rijdt een mobiele boerderij door de straten van de vesting.

Zaterdagavond is de eerste helft van de avond in stadspark Rams Woerthe op families gericht. Vanaf 21.30 uur verschuift het programma naar stevige muziek voor volwassenen met o.a. Bogey and the Longhorn. Voor dat deel zijn aparte kaarten beschikbaar op www.kopjecultuur.nl Liefhebbers van Bogey c.s. hoeven dan niet het beperkte aantal toegangsbewijzen voor het familiedeel te gebruiken voor toegang tot het park.Kornelis Kopje Cultuur is een van de weinige festivals dat doorgang kan vinden. Daarvoor moet voldaan worden aan diverse veiligheidseisen. Voor de activiteiten in stadspark Rams Woerthe moet met tickets (alle bezoekers) vooraf gewerkt worden en met een coronacheck ter plekke (vanaf 12 jaar). Het theaterproject rond de Voorzienigheid is ook alleen toegankelijk met een ticket en coronacheck. Op de Markt wordt alleen toegezien op de drukte en op andere plekken volstaat doorgaans de coronacheck.

In de Steenwijker Courant huis-aan-huis van dinsdag 7 september is het complete programma te vinden. Kijk voor meer informatie en het actuele programma ook op www.kopjecultuur.nl

@stichtingkopjecultuur

Nieuws

menu