Tropische herfst bij Taman Indonesia in Kallenkote

Bij Taman Indonesia in Kallenkote is deze week van alles te beleven en te doen. Foto: Aangeleverde foto

In deze herfstvakantie houdt Taman Indonesia in Kallenkote weer bijpassende activiteiten voor jong en oud, van een dansworkshop met een Balinese heks tot schaduwtheater over een slim hertje Kantjil en leuke knutselactiviteiten. Als afsluiting van het seizoen is er op zondag 30 oktober een Balinees dansspektakel met de koning der geesten Barong en de heks Rangda. Daarna sluit het park voor drie maanden de deuren voor de winter ‘rust’.

Dinsdag 18 oktober is er een ‘Rangda’ dansworkshop. Leer dansen als Rangda, de Balinese heks en ontdek de Balinese Mythen. Woensdag 19 oktober Bapak (vader) Tjeerd vertelt de oude verhalen van Barong (reus), de koning van de feesten, de mythische leeuw, en Rangda, de Balinese heks.

Donderdag 20 oktober is er een voorstelling in het Wayangtheater over de avonturen van Kantjil, het slimme dwerghertje, op het witte schaduwdoek. ‘Kantjil’ is een Indonesisch sprookje waarbij de fabelachtige dieren een hoofdrol spelen. Na de voorstelling is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan poppenspeelster Liesbeth Duyf over het schaduwtheater en hoe jij dat ook thuis kunt proberen. De voorstellingen beginnen om 12.00, 14.00 en 15.30 uur.

Vrijdag 21 oktober is het thema ‘Versier jouw glas met een uniek Mentawai-patroon’. Het Mentawaivolk leeft grotendeels nog steeds volgens eeuwenoude tradities en gewoonten, op eilanden vlakbij West-Sumatra. Teken je eigen Mentawai-patronen en creëer zo een bijzonder glas om mee naar huis te nemen. Van twaalf tot vier uur inloop. Zaterdag 22 oktober is het Wereld Natuur Fonds-kinderdag: doe mee met de spelletjesdag van het WNF en leer van alles over de Indonesische jungle. Een tip is om je verrekijker mee te nemen. Zondag 23 oktober is het thema: ‘Maak je eigen wayangpop’ met theatermaakster Dominique in het Wayangtheater.

Op zondag 30 oktober is er een ‘Barong en Rangda’-dansspektakel van het eiland Bali. Barong ontmoet de heks rangda. In deze dans met twee dansers wordt de strijd tussen goed 9Baron) en Kwaad (rangda) verbeeld en wordt uiteindelijk de harmonie weer hersteld.

Actuele informatie op de website: www.taman-indonesia.nl Koop je tickets via https://www.taman-indonesia.nl/Bezoekersinformatie/E-tickets .

Nieuws

menu