Tuinen kijken in de Kop van Overijssel. Hof aan de Reune en De Maartjestuin doen mee aan tuindagen

Hof aan de Reune. Foto: Aangeleverde foto

Aankomend weekend openen twee tuinen van de Nederlandse Tuinenstichting hun hekken voor ‘Tuinen kijken in de Kop’. Zowel Hof aan de Reune en De Maartjestuin doen mee aan de tuindagen.

Hof aan de Reune heeft een hele bijzondere collectie Agapanthussen. Een aantal bijzondere planten is in de hobby kwekerij te koop. In 2004 werd Hof aan de Reune uitgeroepen tot mooiste milieuvriendelijke siertuin van de provincie Overijssel door de Stichting Natuur en Milieu. Bezoekers zijn steevast onder de indruk van de enorme bloemenpracht en verscheidenheid aan bijzondere tuinplanten. De tuin is gelegen aan de Steenwijkerweg 193 in Willemsoord. Bel voor meer informatie met (06) 10543779 of neem een kijken op www.hofaandereune.nl .

De Maartjestuin

Aan de rand van landgoed De Eese en langs de route van het ‘Weldadig Rondje’ is De Maartjestuin te vinden. Centraal in het prachtige en rustige landschap kun je genieten van deze sfeervolle tuin met verrassende tuinkamers en mooie doorkijkjes. Van het vroege voorjaar tot laat in de herfst bloeien hier weelderig de bijzondere vaste planten, rozen, clematissen en siergrassen. Elk bezoek aan De Maartjestuin is anders.

Een ieder is van harte welkom om een kijkje te nemen in de bezoekerstuin die met veel passie en zorg is aangelegd en wordt onderhouden. Eigenaresse Marjon van Berkel leidt bezoekers graag rond en met trots vertelt zij over de verschillende planten en bijzonderheden van de tuin.

Tevens is er een verkoop van bijzondere vaste planten uit eigen tuin. De Maartjestuin is gelegen aan de Gierwal 3 in Eesveen. Bel voor meer informatie met (06) 23927380 of neem een kijkje op www.demaartjestuin.nl

Openingstijden: op zondag 3 juli 2022 van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Nieuws

menu