Tuk’s T-huis opent 4 maart haar deuren met een nieuwe expositie van Rita Hulsman

Tuk's T-huis gaat zaterdag 4 maart weer open. Theehuis

Na de winterstop in december, januari en februari vanwege de hoge energielasten, gaat Tuk’s T-huis op 4 maart weer open in de weekenden. Nieuw in het theehuis een expositie van Rita Hulsman met tekst en beeldcollages: woordkunst. Iedereen is welkom hiervan te komen genieten.

Liefde voor de taal heeft Rita Hulsman al vroeg op het spoor gezet van schrijven, wat leidde tot tal van publicaties op het gebied van kunst en cultuurhistorie. Daar onderdoor liep een constante stroom van poëtische notities. Na verschijning van enkele dichtbundels in eigen beheer begon zij tekst en beeld te integreren tot een collage: woordkunst. De korte teksten krijgen gezelschap van beelden of omgekeerd. Via een speciale techniek wordt het op de computer ontworpen geheel overgebracht op houten paneeltjes van 12 x 20 cm of 20 x20 cm. De inspiratie voor de teksten komt meestal van dichtbij, van doodgewone waarnemingen en ervaringen uit het dagelijkse leven zoals asfalt na een regenbui, het geluid van fietsbanden over een klinkerweg, de geur van kaneel of een muziekfragment.

In 2005 kwam, naar aanleiding van de vraag om deel te nemen aan een groepsexpositie, het idee om de teksten te combineren met een beeldcollage waardoor de woorden extra gelaagdheid krijgen. Beelden laten zich vinden door aandachtig te kijken en het bijzondere te ontdekken in een stuk hout, een landschap, een oude teil, een foto. Soms is een enkele afbeelding voldoende, vaak combineert zij twee of meer afbeeldingen, die ze net zo lang bewerkt en over elkaar heen schuift totdat het gewenste resultaat is bereikt. Omdat de paneeltjes zo bescheiden zijn passen ze overal, als eenling of samen met enkele andere: unieke poëzie aan de wand.

De expositie is de komende 3 maanden te bewonderen tijdens de openingstijden van het theehuis: zaterdags en zondags van 10.00 tot 17.30 uur. Voor verdere informatie :www.theehuis-tuk.nl

Nieuws

menu