Tuk loopt uit voor optocht tijdens dorpsfeest. 'Dit is toch genieten!'

Optocht dorpsfeest Tuk.

Optocht dorpsfeest Tuk. Foto: Mediahuis Noord

Wat hebben Mario en Luigi, Pippi Langkous en Supergrover met elkaar gemeen? Ze waren vrijdagavond allemaal te zien in Tuk (én ze wonnen ook nog allemaal een prijs). De optocht door het dorp stond op het programma. En daar hadden velen zich flink voor uitgedost.

Het voltallige gezelschap verplaatste zich langzaam door de straten van het dorp. Het was flink koeler dan de dagen ervoor. Dat was voor de deelnemers die zich in een pak hadden gehesen een opluchting. Het bestuur van Plaatselijk Belang Tuk besloot donderdag de seniorenmiddag af te gelasten vanwege de hitte.

Veel bewoners namen nieuwsgierig een kijkje. En dat was de moeite waard. Zij zagen prachtig versierde praalwagens en mooi uitgedoste lopers, fietsen, stepjes en skelters aan zich voorbij trekken. Er werd uitbundig gezongen en vanuit de wagens en de karretjes klonken bekende melodieën en liedjes. „Gezellig hoor”, klinkt het vanaf de trottoirs. „Dit is toch genieten! Wat een prachtige versierde wagens. Fijn dat het weer kan zo.” De bonte stoet eindigde op het feestterrein aan het Achterveld, waar zij nieuwsgierig wachtten op de uitslag van de jury.

Dorpsbelang De Blesse jureert

Dit jaar werden de deelnemers gejureerd door Dorpsbelang uit De Blesse, zij hebben een lange ervaring in wagenbouwen. De wagen van Jurassic Tuk ging er met de eerste prijs vandoor in de categorie praalwagens. Ook Pippi Langkous (lopers) en Supergrover (fietsen, skelters en karretjes) ontvingen de eerste prijs.

Het feestje op het Achterveld ging vrijdag nog even door met de dorpsquiz. Zaterdag staan nog de kinderochtend, laser battle, het volleybaltoernooi en de feestavond met Lemonade op het programma. Zondag wordt afgesloten met Tukse kids got talent en live muziek van Dreuge Worst.